Tăriceanu avansează o dată la care ar putea fi ridicat Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) pentru România

Mecanismul de Cooperare şi Verificare ar putea fi ridicat în 2018, însă întâi trebuie "văzut" raportul pe care Comisia Europeană îl va întocmi la finalul acestul an, a declarat joi preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

462 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu avansează o dată la care ar putea fi ridicat Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) pentru România

Tăriceanu avansează o dată la care ar putea fi ridicat Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) pentru România (Imagine: Andreea Alexandru/ Medaifax Foto)

"Acest lucru l-am discutat inclusiv la Bruxelles cu preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, care s-a angajat încă o dată, în discuţia pe care am avut-o, să facă toate eforturile ca în perioada în care deţine mandatul său de preşedinte al Comisiei ca mecanismu să fie încheiat. Cel mai probabil, orizontul îl aşteptăm la finele acestui an, raportul MCV şi pe baza lui probabil anul 2018 va fi anul în care va fi ridicat mecanismul" a declarat preşedintele Senatului, după discuţiile cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene Frans Timmermans.

Preşedintele Senatului a mai spus că i-a atras atenţia prim-vicepreşedintelui CE asupra unor "greşeli" din raportul de monitorizare instituit prin MCV.

"I-am atras atenţia domnului Timmermans, în mod colegial, despre o serie de greşeli care sunt trecute în raportul de monitorizare instituit prin MCV, cum ar fi, de exemplu, solicitarea ca Parlamentul să îşi motiveze deciziile. În nicio ţară din lume parlamentul nu îşi motivează deciziile. Nu poţi să ceri la membrii Senatului sau Camerei să îşi motiveze votul. Numai instanţele îşi motivează deciziile. Domnul Timmermans m-a rugat să îi trimit observaţiile pe acest raport, lucru pe care îl voi face, să îi atrag atenţia unde sunt greşelile din raport", a mai spus Tăriceanu.

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, face joi o vizită oficială, în România, unde se va întâlni cu preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, cu premierul Sorin Grindeanu, dar şi cu miniştrii Tudorel Toader (Justiţie) şi Carmen Dan (Interne)..

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici