Teodorovici: În PSD, o juntă politică a preluat puterea în partid / Recunosc că l-am făcut şobolan pe Fifor

Eugen Teodorovici a declarat că alegerea unei noi conduceri a PSD se face legal şi statutar pentru ca aceasta să aibă legitimitate. Fostul ministru de Finanţe a precizat că „o juntă politică” a preluat marţi seara puterea în partid, iar el nu va accepta să gireze nişte „cămătari politici”.

7062 afișări
Imaginea articolului Teodorovici: În PSD, o juntă politică a preluat puterea în partid / Recunosc că l-am făcut şobolan pe Fifor

Teodorovici: Aseară, în PSD, o juntă politică a preluat puterea în partid

„Când colegii mei din PSD, membri ai partidului la fel ca şi mine, mi-au dat votul şi încrederea lor în cadrul Congresului pentru funcţia de Preşedinte Executiv, au făcut-o poate şi pentru că au văzut în mine omul care poate să reprezinte şi să apere interesele oamenilor. Mai mult, colegii de partid, îndrăznesc să cred că au văzut în mine omul capabil să prevină expunerea la tarabă a partidului şi a membrilor săi, vânzarea şi cumpărarea lor ca la piaţă”, a scris Eugen Teodorovici, miercuri, pe Facebook.

Fostul preşedinte executiv al PSD a adăugat că formaţiunea va găsi, în cele din urmă, calea unei schimbări reale.

„Am convingerea că PSD va găsi, până la urmă, calea unei schimbări reale, care să-l facă să devină acel partid în care fiecare român să se poată regăsi, prin identificarea cu valorile sociale, politice, economice sau de altă natură. Să fii preşedintele executiv al PSD nu înseamnă doar un nume de pus pe cartea de vizită şi nu înseamnă doar un loc la masa negocierilor. Să fii preşedintele partidului înseamnă să fii preşedintele tuturor membrilor partidului. Parcă asta îi ceream şi lui Klaus Iohannis acum doar câteva zile, nu? Să fie preşedintele tuturor românilor”, a completat Teodorovici.

El a mai spus că nu îşi va schimba viziunea despre cum trebuie să fie un adevărat lider al PSD, după „o noapte agitată şi un exces de CEx”.

„O noapte agitată şi un exces de CEx reprezintă prea puţin ca să îmi schimbe vreodată aceste credinţe ale mele despre ce şi cum trebuie să fie un lider al PSD şi, cu siguranţă, reprezintă mult prea puţin pentru a mă face să uit de angajamentele făcute atât faţă de membrii şi simpatizanţii partidului nostru, cât şi, mai ales, faţă de toţi românii pentru care culoarea politică nu reprezintă o piedică în a avea aşteptări din partea unor oameni politici”, a mai explicat Eugen Teodorovici.

Acesta consideră că prima acţiune în PSD nu ar fi trebuit să fie înlăturarea echipei de conducere, după pierderea alegerilor prezidenţiale.

„Eu cred că trebuie să spunem lucrurilor pe nume în acest partid, mai ales în acest moment în care am pierdut din nou alegerile prezidenţiale. Şi, ca de fiecare dată, singura "soluţie" a fost înlăturarea imediată a echipei de conducere, conform principiului am pierdut un meci, schimbăm antrenorul ... eventual, punem rezervele pe post de căpitani sau de ce nu, chiar de antrenori. Alegerea unei noi conduceri a PSD se face legal şi statutar şi, mai ales, se face de către membrii PSD. Nu doar pentru că aşa scrie în statut, ci pentru că aşa este firesc să fie. Pentru că o conducere a unui partid trebuie să aibă în primul rând... legitimitate!”, a afirmat Teodorovici.

Fostul preşedinte executiv al PSD a mai spus că că situaţia în partid poate fi îndreptată de către toţi membrii formaţiunii, printr-o echipă care să lucreze pentru PSD şi pentru ţară.

„Aseară, în PSD, o juntă politică a preluat puterea în partid. Aceasta ar fi vestea proastă pentru PSD. Vestea bună este că situaţia poate fi nu doar îndreptată, ci salvată. Ea va fi salvată de către fiecare membru PSD. De către toţi membrii PSD. Uniţi. Împreună. În echipă. Pentru viitorul acestui partid. Eu voi continua să fac echipă cu toţi cei care vor să lucreze pentru ţară, pentru PSD. Şi voi continua să spun lucrurilor pe nume. Şi nu voi vulnerabiliza partidul, când partidului îi este mai greu. Şi voi face echipă cu toţi cei care cred şi actionează pentru schimbarea profundă a PSD. Şi voi lucra pentru a impune PSD pe scena politică, ca un partid modern, dar mai ales, ca un partid de centru-stânga şi pentru a putea genera cât mai curând un guvern PSD”, a mai scris Eugen Teodorovici.

El a adăugat că nu va vinde niciodată votul său sau al colegilor şi nu va fi girantul unor cămătari politici.

„Dar nu voi vinde niciodată votul meu sau al colegilor mei, nu voi scoate la mezat încrederea celor care sunt alături şi, mai ales, NU voi accepta niciodată să fiu girantul unor cămătari politici. Voi, colegii mei din PSD, ce veţi face? #insistpentruRomania #insistpentruPSD”, a conchis Teodorovici.

Eugen Teodorovici: Recunosc că l-am făcut şobolan pe Fifor

Eugen Teodorovici a declarat că l-a făcut „şobolan” pe Mihai Fifor, deoarece a văzut o intervenţie a acestuia la o televiziune şi s-a enervat. El a precizat că a început să îl caute pe Fifor prin partid să îi dea „o lecţie de morală”, însă spre norocul lui nu l-a găsit.

„Recunosc că l-am făcut şobolan pe Fifor. Asta recunosc. Am urmărit discuţia telefonică pe post a acestuia şi m-am enervat. Am început sa-l caut prin partid. Voiam să îi dau o lecţie de morală. Spre norocul dumnealui nu l-am găsit. Măcar să fi spus adevărul”, a afirmat Eugen Teodorovici, miercuri seara, la România Tv.

Fostul ministru de Finanţe a explicat şi de ce nu a vrut să demisioneze din funcţia de conducere pe care o avea în PSD.

„Dacă asiguram partea de organizare a Congresului, nici nu participam la acest Congres. Asta a fost motivaţia mea în faţa colegilor de ce nu pot să fac acest pas de a demisiona. Poate sunt un pic mai încăpăţânat decât alţi colegi. Ce s-a discutat acolo rămâne acolo. Nu a existat povestea cu Biblia. Demisia doamnei Dăncilă a fost decizia dânsei. Nu a fost nici pe departe ce s-a scris în presă. Nu o să mă duc în instanţă”, a completat Teodorovici.

Acesta a precizat că este deranjat de apelativul Orlando, folosit în emisiunea difuzată de România Tv.

„Orlando mi-a zis măgarul ăla de Rareş şi Guşă. Băsescu mi-a făcut cea mai mare promovare, mi-a zis «dandy de la Fonduri Europene» şi căuta lumea pe internet să vadă cine sunt. Ăsta e numele meu, aşa m-au botezat părinţii mei”, a explicat Eugen Teodorovici.

El a mai spus că deşi nu a fost mai mult de 20 de ori în discoteci sau cluburi, tot a rămas cu apelativul „Orlando Discotecarul”.

Viorica Dăncilă a anunţat că demisionează de la şefia PSD, la finalul unui CEx marţi care a durat aproximativ şase ore. Conducerea interimară a fost preluată de Marcel Ciolacu. La şedinţă, Eugen Teodorovici a fost singurul care nu a vrut să demisoneze din funcţia de preşedinte executiv al PSD, chiar dacă toţi vicepreşedinţii partidului au luat această decizie, potrivit unor surse politice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
teodorovici,
psd,
cex

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici