Pachetul de legi pe justiţie NU va mai intra în dezbatere publică. Toader: Va fi trimis marţea viitoare la CSM; după aviz, merge la Guvern

Pachetul de legi privind Justiţia va fi trimis de ministerul Justiţiei marţea viitoare către CSM, urmând ca imediat după ce CSM va da avizul, să fie transmis la Guvern, în proxima şedinţă, şi ulterior la Parlament, a anunţat, marţi, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

690 afișări
Imaginea articolului Pachetul de legi pe justiţie NU va mai intra în dezbatere publică. Toader: Va fi trimis marţea viitoare la CSM; după aviz, merge la Guvern

Toader: Pachetul de legi pe justiţie, trimis marţea viitoare la CSM; după aviz, merge la Guvern

„Pe rolul Parlamentului se află 5 proiecte de lege, toate referitoare la legile justiţiei. Toate pot fi puse în discuţie şi adoptate, independent de ceea ce venim noi. Una e din 2008, o ordonanţă 46/2008 prin care se dorea intrarea în magistratură doar pe simplu interviu la o vechime de 18 ani”, a spus Tudorel Toader la Comisia juridică a Senatului.

El a spus că CSM a trimis punctele de vedere asupra acestui pachet de legi în cursul zilei de luni, respectiv după trei luni.

„Lucrăm la pachetul de legi referitoare la justiţie. Pachetul vine din anii precedenţi. Ministrul Iordache l-a repus în discuţie în ianuarie, l-a trimis CSM pentru a formula puncte de vedere, întrucât au trecut doi ani de la iniţierea proiectului, şi e altă componenţă a CSM. Ministerul Justiţiei a primit propunerile CSM în cursul zilei de ieri, adică după 3 luni. Noi lucrăm cu toată turaţia la maxim pentru preluarea soluţiilor pe care le considerăm viabile. Probabil până vineri dăm forma finală a proiectului”, a adăugat Toader.

El a spus că marţea viitoare, draftul pachetului de legi va fi transmis din nou CSM.

„Nu trebuie să mai punem în dezbatere publică, pentru că iniţial proiectul a parcurs această etapă. Forma finală va fi trimisă la CSM, să vadă ce am preluat, imediat după începerea săptămânii viitoare. Sperăm că CSM va găsi răgaz să parcurgă acest draft, care nu mai aşteaptă 30 de zile pentru că a fost în transparenţă decizională. Marţi trimitem la CSM. Când avem avizul, trimitem la Guvern la prima şedinţă şi la Parlament”, a spus Toader.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici