Ţuţuianu, exclus din partid: Nu voi fi un votant pur şi simplu, ci un votant critic al guvernării/ Rovana Plumb: PSD Dâmboviţa va rămâne o organizaţie puternică

Senatorul Adrian Ţuţuianu, exclus din PSD, a declarat, miercuri, că nu va fi ”un votant pur şi simplu, ci un votant critic al guvernării” şi a lansat critici la adresa Rovanei Plumb, despre care a spus că nu a mai fost de un an în judeţ şi nu a sprijinit proiectele primarilor.

569 afișări
Imaginea articolului Ţuţuianu, exclus din partid: Nu voi fi un votant pur şi simplu, ci un votant critic al guvernării/ Rovana Plumb: PSD Dâmboviţa va rămâne o organizaţie puternică

Ţuţuianu, exclus din PSD: Nu voi fi un votant pur şi simplu, ci un votant critic al guvernării

”Eu nu am să votez vreodată vreo moţiune de cenzură împotriva unui guvern al Partidului Social Democrat. Am să fiu critic acolo unde trebuie. Am să votez toate actele normative care sunt importante pentru dezvoltarea economică, pentru infrastructură, pentru reforma sistemului judiciasr, pentru reforma sistemului de incompatibilităţi, subiect care e adus în atenţie de CCR, dar nu voi fi un votant pur şi simplu, ci un votant critic al guvernării”, a declarat Adrian Ţuţuianu.

El a mai spus că nu se dezice de ceea ce a făcut şi de creea ce crede despre PSD.

”Problema noastră nu este partidul, ci liderul partidului”, a adăugat el.

De asemenea, el a criticat-o pe Rovana Plumb, desemnată lider interimar al organizaţiei PSD Dâmboviţa.

”Primarii din Dâmboviţa au avut continuu sprijinul meu. Rovana Plumb nu a venit de un an de zile în judeţul Dâmboviţa. Eu am fost foarte elegant în aceşti ani şi aveam de gând în continuare să fiu elegant, dar când votezi pentru excluderea mea şi ştii foarte bine că de ani de zile ai devenit parlamentar, europarlamentar prin munca oamenilor din Dâmboviţa, ar fi trebuit să aibă mai multă reţinere. Măcar să se fi poziţionat într-un mod neutru, din respect faţă de noi toţi din Dâmboviţa. Ea nu a sprijinit niciodată cu niciun proiect”, a mai spus Adrian Ţuţuianu.

De asemenea, el a mai afirmat că sunt ”foarte mulţi” parlamentari social-democraţi care au aceeaşi poziţie faţă de situaţia din PSD.

”Unii dintre ei, probabil, o vor face la modul evident în perioada următoare, alţii probabil nu vor avea acest curaj. Unii probabil gândesc că e mai comod să aştepte să lupte alţii să vină apoi să se alăture echipei. Nu8 am de gând să abdic. Cei care au considerat că sunt uşor de ucis, să spun aşa, cred că nu m-au cunoscut foarte bine”, a mai spus senatorul Adrian Ţuţuianu.

Consiliul Executiv Naţional al PSD a votat, luni, pentru excluderea lui Adrian Ţuţuianu şi Marian Neacşu.

Scrisoarea contestatarilor din PSD a conţinut 19 puncte, primul dintre ele fiind legat de demisia lui Liviu Dragnea din funcţiile de preşedinte PSD şi al camerei Deputaţilor. Scrisoarea a fost semnată de trei membri ai partidului - Gabriela Firea, Paul Stănescu şi Adrian Ţuţuianu.

Rovana Plumb: PSD Dâmboviţa va rămâne o organizaţie puternică

Preşedintele interimar al PSD Dâmboviţa, Rovana Plumb, a declarat miercuri, la Parlament, că organizaţia judeţeană va rămâne puternică după excluderea din partid a fostului lider Adrian Ţuţuianu.

Întrebată cum comentează faptul că mai mulţi membri ai PSD Dâmboviţa au semnat o scrisoare în care spun că îl susţin pe Adrian Ţuţuianu, Rovana Plumb a spus că-şi respectă colegii.

„Respect deciziile CExN al PSD. Sunt membră a organizaţiei PSD Dâmboviţa de foarte mulţi ani, sunt membră PSD din 1994, îi respect pe toţi primarii, respect pe toate colegele şi colegii mei din PSD Dâmboviţa, organizaţie puternică care va rămâne în continuare puternică. Vom construi pentru că trebuie să ne respectăm promisiunile în faţa celor care ne-au acordat încrederea la vot”, a spus Plumb.

Liderul interimar PSD Dâmboviţa a adăugat că nu comentează criticile pe care i le-a adus Ţuţuianu.

Senatorul Adrian Ţuţuianu, exclus din PSD, a declarat, miercuri, că nu va fi ”un votant pur şi simplu, ci un votant critic al guvernării” şi a lansat critici la adresa Rovanei Plumb, despre care a spus că nu a mai fost de un an în judeţ şi nu a sprijinit proiectele primarilor. De asemenea, el a mai afirmat că sunt ”foarte mulţi” parlamentari social-democraţi care au aceeaşi poziţie faţă de situaţia din PSD.

Deputaţii PSD Oana Vlăduca şi Carmen Holban, ambii aleşi în judeţul Dâmboviţa, au scris marţi, pe Facebook, că organizaţia judeţeană a fost performantă în alegeri sub conducerea lui Adrian Ţuţuianu, mesajele fiind transmise după excluderea din partid a social-democratului.

Consiliul Executiv Naţional al PSD a votat, luni, pentru excluderea vicepreşedintelui Adrian Ţuţuianu, liderul PSD Dâmboviţa.

De asemenea, CExN al PSD a numit-o interimar la PSD Dâmboviţa pe Rovana Plumb, ministru al Fondurilor Europene.

Scrisoarea contestatarilor din PSD a conţinut 19 puncte, primul dintre ele fiind legat de demisia lui Liviu Dragnea din funcţiile de preşedinte PSD şi al camerei Deputaţilor. Scrisoarea a fost semnată de trei membri ai partidului - Gabriela Firea, Paul Stănescu şi Adrian Ţuţuianu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici