USR face APEL la toţi parlamentarii să semneze un mesaj ferm împotriva violenţei în politică

USR a lansat, joi, un apel adresat tuturor parlamentarilor din tot spectrul politic pentru a semna un mesaj ferm împotriva violenţei în politică, după ce senatorul formaţiunii, Mihai Goţiu, a fost agresat fizic de fostul purtător de cuvânt al guvernului Ponta, într-un studio TV.

398 afișări
Imaginea articolului USR face APEL la toţi parlamentarii să semneze un mesaj ferm împotriva violenţei în politică

USR face APEL la toţi parlamentarii să semneze un mesaj ferm împotriva violenţei în politică

„Lansăm un apel către toţi parlamentarii din întreg spectrul politic – şi luni vom şi distribui materialul - la a semna un mesaj ferm împotriva violenţei în politică. În ritmul acesta, în câteva luni vom ajunge să ne împingem în faţa maşinii. Un apel la raţiune e foarte important”, a spus, joi, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al USR, deputatul Dan Barna.

El a arătat că USR adresează şi media un apel şi o rugăminte în sensul de a nu mai invita în emisiuni persoane care au antecedente de violenţă verbală şi fizică.

„Facem un apel, avem o rugăminte şi la media: nu mai invitaţi în emisuni, la interviuri, persoane cu antecedente de violenţă verbală, fizică, pentru că ieşim mult din sfera dialogului, a ceea ce înseamnă luptă politică şi intrăm într-o sferă a gregarului şi a ordinarului interlop, ceea ce este foarte grav”, a spus Barna.

El a arătat că agresarea lui Goţiu nu reprezintă un incident izolat, ci este încă un element din violenţa pe care PSD şi acoliţii acestei formaţiuni au adus-o în spaţiul public românesc.

„De la înjurăturile de la tribuna Parlamentului ale domnului Bacalbaşa, la ameninţări cu mitraliera proferate de domnul deputat Rădulescu împotriva manifetanţilor, până la distribuţia de pumni de aseară - toate acestea confirmă că România se îndreaptă sub conducerea PSD spre un stat condus de interlopi. Riscăm să devenim un stat interlop”, a spus Barna.

El a menţionat că exemplul pe care aceste gesturi îl transmit cetăţenilor e acela că e în regulă ca, atunci când nu mai există argumente, să ne luăm la bătaie.

„E cel mai prost mesaj pe care un Guvern şi nişte reprezentanţi ai unei majorităţi o pot transmite societăţii. Azi vedem în mediul online şi la unele televiziuni susţinere pentru golănia pe care ieri a realizat-o Palada. Asta ne arată cât de jos am ajuns sub conducerea PSD. E o situaşie fără precedent”, a mai spus Barna.

Moderatoarea emisiunii Talk B1, Nadia Ciurlin, a anunţat, miercuri, că sociologul Mirel Palada l-a agresat fizic pe senatorul Mihai Goţiu (USR), în timpul unei pauze publicitare. Ulterior, Mihai Goţiu a precizat că a fost lovit de către Palada cu pumnul în gură.

Senatorul Mihai Goţiu s-a dus la poliţie să depună plângere pentru ultraj împotriva lui Mirel Palada

Senatorul USR Mihai Goţiu a mers, joi după-amiază, la secţia 1 de poliţie din Bucureşti să depună plângere penală pentru ultraj împotriva sociologului Mirel Palada, în urma incidentului care a avut loc miercuri într-un studio de televiziune.

”Am venit să depun plângere împotriva a ceea ce a făcut domnul Mirel Palada aseară. Am pregătit-o deja şi o depun în câteva minute aici la Poliţie (...) Sunt trei pagini plus actele de aseară de la urgenţă şi IML”, a declarat Mihai Goţiu înainte să intre în secţia de poliţie.

În plângerea penală el invocă prevederile articolului 257 din Codul Penal, referitoare la ultraj. Goţiu a precizat că încănu a recurs la serviciile unui avocat, plângerea fiind pregătită împreună cu colegii săi din grupul parlamentar al USR.

”Evident că nu mă aşteptam să mă lovească, nici nu am fost atent la aşa ceva, adică nu puteam să mă gândesc că cineva care a fost purtător de cuvânt al Guvernului are un astfel de comportament”, a mai spus Mihai Goţiu.

Senatorul USR a fost agresat de către Mirel Palada, miercuri, în pauza publicitară a unei emisiuni la B1 TV. ”Din păcate, în pauza de publicitate s-a întâmplat un eveniment extrem de neplăcut. Domnul Mirel Palada l-a agresat fizic pe domnul Mihai Goţiu. Ne pare foarte rău pentru acest eveniment. Din păcate, au trebuit să părăsească amândoi platoul”, a spus moderatoarea Nadia Ciurlin, la reluarea emisiunii.

”Palada a intervenit de mai multe ori peste mine. I-am spus că am intrat în politică din cauza unora ca el. M-a lovit în faţă o singură dată (...) Am simţit decăderea totală a PSD-ului atunci când m-a lovit”, a comentat senatorul USR, imediat după incident.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici