Va fi scorul de la alegerile locale influenţat de moţiunea eşuată? Cum se vede pierderea în taberele adverse

  • Eşecul moţiunii de cenzură va avea efecte asupra următoarelor alegeri, susţin unii lideri ai partidelor parlamentare
  • Excepţie fac social-democraţii, care sunt de părere că rezultatul electoral nu va fi influenţat de faptul că moţiunea nu a putut fi dezbătută şi votată din cauza lipsei cvorumului
778 afișări
Imaginea articolului Va fi scorul de la alegerile locale influenţat de moţiunea eşuată? Cum se vede pierderea în taberele adverse

Va fi scorul de la alegerile locale influenţat de moţiunea eşuată? Cum se vede pierderea în taberele adverse

În funcţie de partidul din care provin, politicienii dau o importanţă mai mare sau mai mică moţiunii eşuate. 

„Eu cred că asta este un punct adăugat PNL. Nu a arătat altceva decât haosul care este în PSD, faptul că nu există niciun fel de disciplină organizatorică, faptul că ierarhia a fost înşurubată acolo fără acordul unei părţi însemnate din PSD. Arată, în special pentru electorat, că nu se poate baza pe un partid bazat pe degringoladă. Oamenii au tendinţa de a se duce către zone sigure. Cred că ăsta va fi efectul eşecului aşa-zisei moţiuni”, spune senatorul PNL Viorel Badea.

Poziţia parlamentarului liberal este contrazisă de prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu.

„Nu cred că va avea un efect. Din păcate, se va continua pe aceeaşi linie de guvernare proastă pe care o face PNL acum”, este replica lui Grindeanu.

Diametral opus, deputatul USR Bogdan Rodeanu susţine că eşecul moţiunii de cenzură reprezintă semnalul că „epoca de aur a PSD se stinge”.

„Nici PSD nu mai crede în PSD. PSD a început să-şi piardă credibilitatea şi acest lucru se va vedea în etapa următoare, la alegerile locale. Nici parlamentarii PSD nu mai cred în PSD, nici oamenii nu mai cred în PSD. Nu mai cred în soluţiile pe care le expun. Nu mai e de ajuns nici asfaltul, dar nici PNDL pentru a amăgi electoratul pentru a putea obţine voturi o dată la patru ani. Epoca de aur a PSD se stinge”, a spus vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Rodeanu (USR).

Mai rezervat, preşedintele PMP, europarlamentarul Eugen Tomac, crede că rezultatul alegerilor nu va fi foarte mult influenţat de faptul că social-democraţii nu au putut mobiliza parlamentarii la şedinţa de luni a Legislativului.

„În mod clar nu schimbă foarte mult rezultatul alegerilor, dar PSD, fiind într-o zonă de degringoladă internă şi neavând un mesaj foarte limpede pentru electoratul său, acest mesaj se adaugă în coşul neputinţei lor”, apreciază Tomac.

Moţiunea de cenzură depusă de 205 parlamentari PSD nu a putut fi dezbătută şi votată luni din cauza lipsei cvorumului, fiind prezenţi doar 226 de senatori şi deputaţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici