Vasile Blaga, ales preşedinte al Senatului

Vasile Blaga este noul preşedinte al Senatului, rezultatul oficial al votului fiind anunţat în plen, acesta indicând 69 de opţiuni în favoarea sa, faţă de 63 de voturi "pentru" întrunite de candidatul opoziţiei, Titus Corlăţean. Potrivit rezultatului oficial al votului pentru alegerea noului preşedinte al Senatului, 134 de senatori, din totalul de 137, şi-au exprimat opţiunea.

2540 afișări
Imaginea articolului Vasile Blaga, ales preşedinte al Senatului

Vasile Blaga (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Din cele 134 de voturi, au fost 132 valabil exprimate, două voturi fiind nule.

Vasile Blaga, candidatul PDL, susţinut de partidele din coaliţia de guvernare, a obţinut 69 de voturi "pentru" şi 63 "împotrivă".

Pentru Titus Corlăţean, candidatul PSD, susţinut de partidele din opoziţie, au fost exprimate 63 de voturi "pentru" şi 69 "împotrivă".

Blaga a întrunit votul majorităţii senatorilor prezenţi, fiind declarat preşedinte al Senatului.

Absenţi de la vot au fost senatorii Mircea Geoană, Miron Mitrea şi Verestoy Attila.

După anunţarea rezultatului oficial, PSD a anunţat că va ataca decizia la CC, iar Vasile Blaga a luat cuvântul pentru a mulţumi pentru vot.

Blaga a solicitat şi o pauză pentru o întrunire a Biroului Permanent.

Blaga: Sunt convins că vom recupera întârzierile legislative la Senat, îi mulţumesc lui Geoană

Noul preşedinte al Senatului, Vasile Blaga, a susţinut, luni, în plen, că este convins că această Cameră va recupera întârzierile existente şi a precizat că îi mulţumeşte fostului preşedinte Mircea Geoană pentru activitatea în fruntea instituţiei.

El a spus, în plen, că va face tot posibilul pentru ca Senatul să funcţioneze potrivit Constituţiei, Regulamentului şi Statului senatorilor.

"Împreună vom reuşi să recuperăm din restanţele pe care le avem în procesul de legiferare. O să depun eforturile necesare pentru a normaliza relaţiile dintre noi. Relaţiile şi discuţiile dintre grupurile parlamentare trebuie să ia o altă turnură. Am convingerea că Senatul este şi va rămâne, şi prin calitatea celor care o compun, Camera superioară a Parlamentului", a spus democrat-liberalul în prima sa intervenţie în plen în calitate de preşedinte al Senatului.

El a menţionat că îi mulţumeşte lui Mircea Geoană pentru ce a făcut în fruntea Senatului, precizând că preferă să se uite doar la părţile pozitive din activitatea predecesorilor săi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici