Vicepremier bulgar: Admiterea Bulgariei şi României în Schengen, importantă pentru soluţionarea crizei imigranţilor

Admiterea Bulgariei şi României în Spaţiul Schengen este parte a soluţiei pentru depăşirea crizei imigranţilor din Uniunea Europeană, afirmă vicepremierul bulgar Meglena Kuneva, citată de site-ul Novinite.com.

714 afișări
Imaginea articolului Vicepremier bulgar: Admiterea Bulgariei şi României în Schengen, importantă pentru soluţionarea crizei imigranţilor

Vicepremier bulgar: Admiterea Bulgariei şi României în Schengen, importantă pentru soluţionarea crizei imigranţilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Admiterea Bulgariei şi României în sistemul de liberă circulaţie Schengen este parte a ecuaţiei securităţii comune a Uniunii Europene", afirmă Meglena Kuneva.

"Fiind expusă valurilor de refugiaţi, dar şi ţară de tranzit în acelaşi timp, Bulgaria este foarte interesată să existe o politică la nivelul UE şi să adere la Zona Schengen", a subliniat vicepremierul bulgar.

Aderarea la Schengen este cu atât mai relevantă în acest moment, când se discută despre securitatea frontierelor externe ale Uniunii Europene, a subliniat Meglena Kuneva.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici