Vicepreşedinte PSD: Dacă Iohannis refuză nominalizarea lui Dragnea, mergem până la capăt

Vicepreşedinte PSD, Paul Stănescu, declară că, în situaţia în care preşedintele Klaus Iohannis va refuza nominalizarea lui Liviu Dragnea pentru funcţia de premier, social-democraţii "vor merge până la capăt", transmite corespondentul MEDIAFAX.

7200 afișări
Imaginea articolului Vicepreşedinte PSD: Dacă Iohannis refuză nominalizarea lui Dragnea, mergem până la capăt

Vicepreşedinte PSD: Dacă Iohannis refuză nominalizarea lui Dragnea, mergem până la capăt (Imagine: Bogdan Baraghin / Mediafax Foto)

Paul Stănescu a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă la Slatina, că preşedintele Klaus Iohannis trebuie să respecte Constituţia şi votul din 11 decembrie, restul reprezentând "amănunte”.

"Nu sunt jurist, dar eu cred că preşedintele ţării, indiferent care ar fi el, trebuie să respecte Constituţia şi voinţa votului popular. În rest, sunt amănunte şi nu cred că preşedintele va trece la amănunte. Va fi foarte responsabil să respecte constituţia şi votul românilor”, a declarat Paul Stănescu.

Întrebat ce se poate întâmpla dacă Iohannis refuză nominalizarea lui Dragnea pe funcţia de premier, Stănescu a răspuns: "Mergem până la capăt. Dumneavoastră înţelegeţi ce vreţi. Mergem până la capăt pentru că preşedintele României trebuie să respecte Constituţia şi legile ţării. Preşedintele României nu face criterii el, ca persoană. România nu e moşia cuiva ca să facă criterii după cum ar vrea dumnealui să arate primul ministru”.

De asemenea, proaspătul senator de Olt a mai spus, cu privire la consultările cu partidele politice anunţate de Klaus Iohannis că reprezintă mai mult o întâlnire informală, din moment ce încă nu s-a constituit Parlamentul şi nici majoritatea.

"Majoritatea parlamentară va exista, în momentul în care se va constitui Parlamentul. Probabil că întâlnirea de la Cotroceni, de mâine (joi - n.r.) va fi o întâlnire informală, nu ştiu ce să cred. Discuţiile concrete vor fi în momentul în care se vor face majorităţile în Parlamentul României. Trebuie mai întâi să se constiuie. Ştiţi bine că preşedintele are 20 de zile după comunicarea rezultatelor finale ale alegerilor să convoace Parlamentul României. Asta înseamnă să depună jurământul, să se valideze parlamentarii, să se aleagă comisiile. Numirea guvernului înseamnă ca primul ministru şi toţi miniştri să fie audiaţi pe comisii, în Parlament. Sunt lucruri tehnice care trebuie făcute şi trebuie respectate”, a conchis Paul Stănescu.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, la Palatul Cotroceni, că el este cel care va desemna viitorul premier, iar această acţiune se va produce în urma mai multor discuţii pe care le va avea cu persoana propusă de partide pentru a prelua şefia Executivului.

"Voi avea mai multe discuţii cu persoana care va fi desemnată pentru poziţia de prim-ministru, pentru a avea o bună imagine asupra a ceea ce va propune cel desemnat şi guvernul pe care respectiva persoană îl va dori să-l creioneze", a anunţat preşedintele Iohannis.

El a fost întrebat ce se întâmplă dacă nu va fi mulţumit de persoana propusă de partidul câştigător.

"Persoana va fi desemnată de mine", a conchis şeful statului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici