2.000 de medici şi 6.000 de asistenţi au fost suspendaţi în Italia pentru că au refuzat să se vaccineze anti-COVID

  • Aproximativ 2.000 de medici şi 6.000 de asistenţi medicali au fost suspendaţi vineri din funcţie, deoarece au refuzat să se vaccineze împotriva COVID-19.
  • Profesioniştii din domeniul medical au fost obligaţi să se vaccineze împotriva coronavirusului în baza unei legi introduse de guvern.
  • Conform datelor asociaţiei naţionale profesionale FNOMCeO peste 33.500 de medici nu sunt complet vaccinaţi în Italia.
1936 afișări
Imaginea articolului 2.000 de medici şi 6.000 de asistenţi au fost suspendaţi în Italia pentru că au refuzat să se vaccineze anti-COVID

Aproximativ 2.000 de  medici şi stomatologi au fost suspendaţi vineri din funcţie în Italia, deoarece au refuzat să se vaccineze împotriva COVID-19, potrivit asociaţiei naţionale profesionale FNOMCeO. În jur de 6.000 de asistente, infirmiere şi alte cadre de îngrijire au fost de asemenea suspendate pentru că nu s-au vaccinat.

Cei 1.913 medicii nu au introdus până în prezent dovada vaccinării lor în sistemul de evidenţă, a precizat asociaţia, conform Dpa International.

Noua rundă de suspendări vine după ce în luna noiembrie alţi 1.656 de medici au fost de asemenea sancţionaţi. Profesioniştii din domeniul medical au fost obligaţi să se vaccineze împotriva coronavirusului în baza unei legi intrate în vigoare în luna aprilie.

În plus, aproximativ 6.000 de asistente şi alte cadre de îngrijire au fost, de asemenea, suspendate pentru că nu s-au vaccinat. Un număr similar de angajaţi nu pot lucra în prezent din cauza infecţiei sau a faptului că se află în carantină.

La începutul acestei luni, Italia a introdus o nouă controversată obligativitate de vaccinare împotriva coronavirusului pentru persoanele de peste 50 de ani. Potrivit datelor oficiale, numărul de imunizări împotriva acestei boli la această grupă de vârstă a crescut semnificativ de atunci.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici