Alimente gustoase care ne ajută să pierdem burtica fără dietă

De la varză murată la somon, sunt multe alimente gustoase, bogate în substanţe benefice, care ne ajută să pierdem burtica.

7332 afișări
Imaginea articolului Alimente gustoase care ne ajută să pierdem burtica fără dietă

Alimente gustoase care ne ajută să pierdem burtica fără dietă

Burta proeminentă - mai corect ar fi să spunem grăsimea viscerală - poate să nu fie bună pentru sănătate şi din motive care nu au legătură doar cu aspectul.

Pe măsură ce se acumulează, produce un stres semnificativ asupra inimii, ficatului şi a altor organe vitale. Şi când, după un timp, grăsimea se adaptează la organe şi la ţesuturi, este mai greu să scăpăm de ea. Acest lucru, mai ales după vârsta de 50 de ani, poate deveni o problemă.

Pierderea burticii: de ce este importantă pentru sănătate

Potrivit oamenilor de ştiinţă, acumularea de grăsime viscerală creşte odată cu înaintarea în vârstă, ca urmare a modificărilor hormonale şi metabolice. Vestea bună este că prin introducerea anumitor alimente în meniul nostru putem contracara acumularea de grăsime viscerală şi pierdem, măcar puţin, burta.

5 alimente ideale pentru a pierde burta şi pentru a slăbi

    Făina potrivită

    Primul truc pentru a reduce grăsimea viscerală este să alegi făina potrivită. Cerealele integrale, obţinute din cereale străvechi precum hrişca, sunt o sursă de prebiotice, substanţe preţioase care hrănesc bacteriile bune din intestinele noastre, ajutând să facem celulele mai reactive la insulină şi ajutându-ne să prevenim acumularea de grăsime în jurul taliei. Prebioticele se găsesc şi în banane, miere, germeni de grâu, usturoi, ceapă, fasole şi praz (dar atenţie: trebuie luate cu grijă, în cazul sindromului de colon iritabil).

    Lupini

    Adăugaţi în salate sau chiar doar ca gustare, lupinii sunt poate cea mai uşoară şi gustoasă modalitate de a reduce grăsimea viscerală. Este, de fapt, un aliment cu un conţinut ridicat de fibre şi un conţinut ridicat de proteine, care satisface şi nu creşte glicemia. Important este să nu exagerăm cu cantităţile (porţia medie variază între 50 şi 100 de grame).
   
   Peşte gras

    Adăugarea de Omega 3 în dietă nu este numai bună pentru sănătatea inimii, dar ne poate ajuta şi să pierdem din burtă. Peştii graşi, cum ar fi somonul şi sardinele, sunt bogaţi în Omega 3 şi sunt, de asemenea, o sursă valoroasă de vitamina D. Iar nivelurile scăzute de vitamina D şi Omega 3 au fost conexate cu o cantitate mai mare de grăsime în jurul abdomenului.

    Alimente fermentate

    Un alt aliat, alimentele fermentate. Printre cele mai cunoscute (şi apreciate) se numără varza murată. Dar există multe alimente fermentate care ne pot ajuta să reducem masa de grăsime viscerală, hrănind bacteriile bune din intestin. Mai multe studii confirmă, de exemplu, că încorporarea alimentelor fermentate precum iaurtul, chefirul şi varza murată în meniul poate avea un impact pozitiv asupra digestiei şi asupra unui număr de alte procese care ajută la reglarea greutăţii şi a burticii.

    Legume cu frunze verzi (întunecate)

    Legumele cu frunze de culoare verde închis, cum ar fi varza verde şi spanacul, sunt surse bune de calciu, un mineral despre care s-a demonstrat că acţionează asupra hormonilor care reglează acumularea de grăsime viscerală. Pe deasupra, sunt şi bogate în minerale şi vitamine care ne ajută să ne menţinem în stare bună de sănătate. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici