Comunicarea defectuoasă stă la baza sesizărilor de la Spitalul „Pantelimon” - raportul controlului

Sesizările formulate de către angajaţii spitalului au la bază o comunicare defectuoasă între conducerea unităţii şi persoanele în cauză, arată raportul Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Pantelimon”.

2800 afișări
Imaginea articolului Comunicarea defectuoasă stă la baza sesizărilor de la Spitalul „Pantelimon” - raportul controlului

Comunicarea defectuoasă stă la baza sesizărilor de la Spitalul „Pantelimon” - raportul controlului

Ministerul Sănătăţii a prezentat, miercuri, concluziile Raportului Corpului de Control al Ministrului Sănătăţii la Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Pantelimon Bucureşti.

În urma verificărilor, echipa de control a constatat că sesizările formulate de către angajaţii spitalului au la bază o comunicare defectuoasă între conducerea unităţii şi persoanele în cauză.

„Sesizările vizau imixtiuni în activitatea de control a directorului de îngrijiri şi presupuse acţiuni de hărţuire exercitate asupra unui medic din cadrul secţiei ATI. La nivelul spitalului a fost constituită o comisie internă care a efectuat cercetări din punct de vedere administrativ în urma sesizării întocmite de directorul de îngrijiri medicale, precum şi a informaţiilor apărute în mass-media. În data de 17 aprilie 2024, a fost întocmit raportul final al comisiei interne de analiză care conţine concluzii şi recomandări, fără a se suprapune anchetei penale derulate la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti”, transmite Ministerul Sănătăţii.

Potrivit raportuljui, în legătură cu informaţia apărută în mass-media privitor la aparatul RMN din secţia de radiologie, verificările efectuate au stabilit că în luna decembrie 2021 a fost instalat un aparat IRM Philips în laboratorul de radiologie al spitalului. În vederea verificării antenelor IRM şi pentru stabilirea protocoalelor de examinare, în luna martie 2022, medicul şef al laboratorului de radiologie a informat în scris conducerea spitalului şi a depus la secretariatul unităţii un protocol intitulat „Protocol voluntariat pentru testarea antenelor tip IRM şi stabilirea protocoalelor de examinare”.

„Începerea ativităţii de testare a fost afişată la avizierul spitalului. Aşa cum rezultă din conţinutul protocolului mai sus menţionat, voluntarii nu au fost plătiţi şi nici nu au plătit pentru examinare. Cu acordul scris al voluntarilor, au fost folosiţi un număr de 96 de voluntari, nefiind eliberate în scris rezultate oficiale”, potrivit MS.

MS precizează că în incinta Spitalului Clinic de Urgenţă Sf. Pantelimon Bucureşti există şi un IRM privat, unde pot fi efectuate examinări de specialitate.

Totodată, raportul menţionează că de la demararea testelor şi până în prezent, la nivelul spitalului nu a fost depusă nicio plângere de la vreunul dintre voluntarii care au participat la teste.

Verificările efectuate de către Corpul de Control al Ministrului, precum şi cele efectuate de către comisia internă a Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Pantelimon Bucureşti au vizat numai activitatea din punct de vedere administrativ derulată la nivelul spitalului, aspectele de natură penală fiind atributul exclusiv al unităţii de Parchet competente. Atât Ministerul Sănătăţii, cât şi Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Pantelimon Bucureşti au pus la dispoziţia unităţii de Parchet toate datele şi documentele solicitate de către aceasta.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici