Cum poate ajuta legea fumatului în lupta cu Covid-19

  • Medicii spanioli propun guvernului de la Madrid să înăsprească legea fumatului şi să extindă zonele fără fum.
  • Cel puţin 50.000 de oameni mor în Spania, în fiecare an, din cauza fumatului.
  • Combaterea tabagismului poate reduce numărul de pacienţi cu afecţiuni respiratorii şi, implicit, presiunea asupra spitalelor.
16497 afișări
Imaginea articolului Cum poate ajuta legea fumatului în lupta cu Covid-19

Sursa FOTO: Profimedia

Cine a avut norocul să primească un aparat pentru respiraţie artificială, în primele săptămâni ale pandemiei, a înfruntat noul coronavirus cu mai multe şanse de supravieţuire.
 
Respiratoarele, testele fiabile şi materialul medical de protecţie au devenit foarte repede un lux pentru sistemul medical.
La fel ca şi celalte ţări din Occident, Spania a fost luată prin surprindere de avalanşa de bolnavi, care au saturat majoritatea spitalelor din marile oraşe.
 
Ca să evite o situaţie similară, în viitor, medicii spanioli cer guvernului să profite de toate pârghiile legale pentru a înăspri legea fumatului.
 
Mărirea impozitelor pentru tutun, interzicerea fumatului în toate zonele comune şi impunerea unui ambalaj identic pentru ţigări sunt câteva măsuri care ar putea reduce internările cu 1 sau 2 % pe an, în opinia Societăţii Spaniole de Sănătate Publică.
 
Legea actuală permite fumatul la terase şi în aer liber, în Spania.
 
Ildefonso Hernández Aguado, purtător de cuvânt al Societăţii de Sănătate Publică din Spania: „Când se reduce frecvenţa tabagismului scade foarte repede şi cererea asistenţei sanitare pentru afecţiuni precum astmul, bolile respiratorii cronice, boala coronariană şi alte boli. Este o formă suplimentară de control asupra bolii, pentru că reducem volumul de muncă pentru cadrele sanitare. Trebuie să înţelegem că medicii şi sistemul sanitar este epuizat. În cazul nostru, în Spania, a fost pus într-o situaţie foarte grea, pentru că a fost depăşită capacitatea sistemului în anumite zone ale ţării.”
 
 
 
 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici