Pe 10 octombrie sărbătorim Ziua Sănătăţii Mintale

  • Pe 10 octombrie este ziua Sănătăţii Mintale
  • Pandemia a avut numeroase efecte asupra sănătăţii mintale
  • Obiectivul campaniei din acest an este creşterea investiţiilor în sănătatea mintală
327 afișări
Imaginea articolului Pe 10 octombrie sărbătorim Ziua Sănătăţii Mintale

Pe 10 octombrie sărbătorim Ziua Sănătăţii Mintale

Dacă până acum multă lume uita de această dată, anul acesta situaţia este diferită. Ziua Sănătăţii Mintale se sărbătoreşte, anul acesta, într-un moment în care viaţa tuturor a fost schimbată de pandemie. Persoanele cu probleme mintale s-au confruntat cu izolarea socială şi mai mare, copiii şi adolescenţii au învăţat să studieze altfel, fără chicotelile şi visatul cu ochii deschişi de la cursuri şi cu gândul la ce vor face în continuare.

Mulţi oameni şi-au pierdut locul de muncă, mulţi oameni au pierdut oameni dragi şi toţi oamenii au trecut prin momente care le-au schimbat viaţa într-un fel sau altul. Şi toate aceste schimbări îţi afectează sănătatea mintală. Nu te învaţă nimeni cum să treci prin pandemie şi prin schimbările aduse de aceasta, aşa că obiectivul OMS cu această ocazie este să crească investiţiile în sănătatea mintală. Primind ajutor, putem învăţa împreună să facem faţă provocărilor aduse de pandemie, pentru că nevoia de sprijin psihosocial şi echilibru psihic au crescut substanţial în ultimele luni.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici