Ţara care anunţă tot mai multe cazuri de variola maimuţei. Contacţii cu risc ridicat sunt sfătuiţi să se izoleze trei săptămâni

Variola maimuţei se răspândeşte în Marea Britanie prin transmitere comunitară, iar noi infecţii sunt acum detectate zilnic, a avertizat un medic de rang înalt.

15053 afișări
Imaginea articolului Ţara care anunţă tot mai multe cazuri de variola maimuţei. Contacţii cu risc ridicat sunt sfătuiţi să se izoleze trei săptămâni

Ţara care anunţă tot mai multe cazuri de variola maimuţei. Contacţii cu risc ridicat sunt sfătuiţi să se izoleze trei săptămâni

Oficialii din domeniul sănătăţii vor anunţa astăzi cel mai recent număr de cazuri de infecţii cu variolă în Marea Britanie, în condiţiile în care, conform îndrumărilor guvernamentale, contacţii apropiaţi ai cazurilor cu cel mai mare risc de expunere trebuie să se autoizoleze trei săptămâni
 
Oficialii se aşteaptă la o "creştere semnificativă" a numărului de infecţii în această săptămână, după ce vineri numărul total a crescut la 20.
 
Dr. Susan Hopkins, consilier medical şef al Agenţiei britanice de securitate sanitară (UKHSA), a declarat: „Depistăm mai multe cazuri în fiecare zi. Ştim că a existat o perioadă de restricţii în Europa şi nu ştim de unde a venit această infecţie şi cum a ajuns în Europa. Nu există o legătură evidentă între cazurile noastre din Marea Britanie şi un singur eveniment".
 
Noile îndrumări ale UKHSA recomandă persoanelor care au avut "contact direct neprotejat sau contact cu mediul înconjurător cu risc ridicat" cu boala să se izoleze, să evite contactul cu persoanele imunodeprimate, femeile însărcinate şi copiii sub 12 ani.
 
Acestea includ contactul în gospodărie, contactul sexual sau schimbarea lenjeriei de pat a unei persoane infectate fără a purta echipamente adecvate. De asemenea, acestora ar trebui să li se ofere un vaccin.

Focarul este îngrijorător

La nivel mondial, preşedintele american Joe Biden a declarat că epidemia este "o preocupare", în timp ce Israel şi Elveţia au înregistrat primele cazuri în acest weekend, iar Austria a înregistrat duminică prima suspiciune de infecţie.
 
După pandemia COVID, apariţia unei boli neobişnuite a captat atenţia oamenilor în mai multe ţări.
 
Belgia a introdus o carantină de 21 de zile pentru cei care contractează variola maimuţei, după ce au fost înregistrate patru infecţii în această ţară.
 
Boala, care a fost descoperită pentru prima dată la maimuţe, poate fi transmisă de la o persoană la alta prin contact fizic, inclusiv prin relaţii sexuale, şi este cauzată de virusul variolei maimuţelor, potrivit SkyNews.
 
Aceasta provoacă febră, dureri de corp, frisoane şi oboseală la majoritatea pacienţilor, în timp ce persoanele cu cazuri severe pot dezvolta o erupţie cutanată şi leziuni pe faţă, mâini şi alte părţi ale corpului.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici