Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătăţii: România este în top 5 mondial la numărul infectărilor şi la numărul de decese

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu spune că România se află în acest moment în Top 5 mondial din punct de vedere al numărului de infectări şi al numărului de decese şi că nicio altă ţară din UE nu are o rată de vaccinare mai mică decât a României.

4128 afișări
Imaginea articolului Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătăţii: România este în top 5 mondial la numărul infectărilor şi la numărul de decese

Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătăţii: România este în top 5 mondial la numărul infectărilor şi la numărul de decese

Potrivit lui Vlad Voiculescu, România ocupă locul 4 în lume atât la numărul de infectări, cât şi şi la numărul de decese.

În Top 5 mondial, România este alături de ţări cu o populaţie de cel puţin 3,5 ori mai numeroasă, Rusia, Filipine, Iran şi Thailanda, arată fostul ministru al Sănătăţii.

El spune că România a fost în ultimele luni „un stat complet iresponsabil faţă de proprii cetăţeni”.

„Nicio altă ţară din UE nu are o rată de vaccinare mai dezastruos de mică decât noi, în consecinţă primul stat membru din UE este doar pe locul 18 după numărul de decese (Polonia: 29 decese)”, mai spune Vlad Voiculescu.

Potrivit acestuia, Florin Cîţu ar fi trebuit să îşi dea singur demisia „pentru nenorocirea în care ne-a adus”: „În zilele cât mai stă acolo, ar face bine să înceteze cu manipularea datelor pandemiei şi să solicite de urgenţă ajutor internaţional! Din fericire acum sunt ţări care vor putea să ne ajute - ei au ştiut să îşi protejeze populaţia, sistemul sanitar şi economia”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici