A murit bărbatul rănit în urma exploziei din hala unui abator. Procurorii investighează discordanţa dintre momentul producerii deflagraţiei şi ora la care autorităţile au avut acces

Bărbatul rănit, vinerea trecută, după ce într-un abator din Braşov o instalaţie de răcire a unui compresor s-a defectat şi a început să disperseze amoniac, producând o explozie, a murit.

338 afișări
Imaginea articolului A murit bărbatul rănit în urma exploziei din hala unui abator. Procurorii investighează discordanţa dintre momentul producerii deflagraţiei şi ora la care autorităţile au avut acces

ACCIDENT de muncă. A murit bărbatul rănit în urma exploziei din hala unui abator. Procurorii investighează discordanţa dintre momentul producerii deflagraţiei şi ora la care autorităţile au avut acces

Şeful secţiei chirurgie plastică şi reconstructivă al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, Dan Grigorescu, a anunţat, sâmbătă, pe o reţea de socializare, decesul bărbatului.

”Ne pare rău, de data asta nu s-a putut mai mult...Pacientul accidentat grav prin expunere la amoniac lichid în staţia frigorifică de la o întreprindere de prelucrare a cărnii din Braşov ne-a părăsit aseară (vineri - n.r.), după şapte zile de efort maximal al echipelor de specialişti ATI şi Chirurgie plastică. Deşi s-a făcut tot posibilul imaginabil”, scrie Dan Grigorescu.

Bărbatul în vârstă de 51 de ani a suferit arsuri pe 90% din suprafaţa corpului, după ce, vinerea trecută, în hala unui abator din Braşov, o instalaţie de răcire a unul compresor s-a defectat şi a început să disperseze amoniac, producând o explozie.

Procurorii braşoveni şi ITM au anunţat că fac cercetări în cazul incidentului, cercetările vizând şi discordanţa dintre momentul producerii deflagraţiei, ora 4.30, şi ora la care autorităţile au avut acces - 8.00.

”Dosarul a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov. Ancheta vizează nerespectarea şi neluarea măsurilor de sănătatea şi securitate în muncă, dar şi vătămarea corporală din culpă. Mai mult, sunt luate în vedere şi aspectele privind intervenţia autorităţilor, neconcordanţa dintre ora producerii evenimentului şi ora la care s-a intervenit efectiv“, declara, pentru corespondentul MEDIAFAX, prim-procurorul Florin Postolache, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov.

Florin Postolache spunea că se poate schimba încadrarea juridică a faptei în cazul în care victima nu va supravieţui.

El adăuga că poliţistul care a ajuns primul la faţa locului, la o jumătate de oră de la producerea incidenului, nu ar fi fost informat corect despre gravitatea situaţiei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici