ACCIDENT ÎN VRANCEA: Un mort şi 16 răniţi după ce un autocar cu turişti ucrainieni s-a răsturnat la Măicăneşti

O persoană a murit şi 16 au fost rănite, dintre care trei în stare gravă, luni dimineaţă, după ce un autocar cu turişti ucraineni s-a răsturnat pe DN 23, între localităţile vrâncene Măicăneşti şi Năneşti, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea (ISU). Cei 16 răniţi au ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Focşani, "Sfântul Pantelimon".

912 afișări
Imaginea articolului ACCIDENT ÎN VRANCEA:  Un mort şi 16 răniţi după ce un autocar cu turişti ucrainieni s-a răsturnat la Măicăneşti

ACCIDENT ÎN VRANCEA: Un mort şi 16 răniţi după ce un autocar cu turişti ucrainieni s-a răsturnat la Măicăneşti (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Între victime se află şi un copil, dar şi şi o femeie cu o mână amputată, toate victiemle fiind preluate de medici, care le oferă, în prezent, îngrijirile medicale de care au nevoie.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU, locotenentul Cristina Duţă, în autocarul înmatriculat în Bulgaria se aflau 25 de persoane care se întorceau de pe litoralul românesc şi se îndreptau spre Kiev.

Potrivit primelor concluzii ale poliţiştilor rutieri, accidentul s-a produs după ce şoferul autocarului în care se aflau 25 de turişti ucrainieni a adormit la volan.

De asemenea, şoferul autocarului care nu a fost rănit a fost transportat la spital pentru a-i fi recoltate probe biologice.

Potrivit datelor furnizate de echipele de intervenţie de la faţa locului, răniţii au policontuzii şi politraumatisme. În autocar se aflau şi şase copii, patru dintre aceştia fiind şi ei răniţi, însă uşor.

Subprefectul de Vrancea, Cristi Misăilă, a declarat că persoanele implicate în accident, dar care nu au fost rănite vor fi transportate la un hotel din oraş, până la sosirea unui alt autocar care să-i preia şi să-i ducă spre Kiev.

"S-a luat legătura cu firma care îi transporta şi va fi trimis alt autocar de la o sucursală a acesteia din judeţul Neamţ", a spus Cristi Misăilă.

Circulaţia în zona unde a avut loc accidentul se desfăşoară normal, autocarul fiind răsturnat în şanţul de pe marginea drumului, pe sensul său de mers, echipele de intervenţie lucrând pentru descarcerarea persoanei decedate, care se pare că este prinsă sub autocar.

Potrivit poliţiştilor, anunţul făcut privind producerea accidentului a fost făcut în jurul orei 5.30.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici