Accidentul feroviar din Hunedoara: Mecanicii de locomotivă consumaseră băuturi alcoolice

Mecanicii de locomotivă care au murit în accidentul feroviar din în zona Băniţa-Merişor, judeţul Hunedoara, consumaseră băuturi alcoolice, transmite corespondentul MEDIAFAX, citând sure apropiate anchetei.

3764 afișări
Imaginea articolului Accidentul feroviar din Hunedoara: Mecanicii de locomotivă consumaseră băuturi alcoolice

Accidentul feroviar din Hunedoara: Mecanicii de locomotivă care au murit înconsumaseră băuturi alcoolice

Surse apropiate anchetei au declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că cei doi mecanici de locomotivă consumaseră băuturi alcoolice.

Potrivit surselor citate, testele toxicologice efectuate în urma necropsiei au indicat o alcoolemie de peste 2 g/l alcool pur în sânge în cazul ajutorului de mecanic Eugen Milotin şi aproape 0,3 g/l alcool pur în sânge în cazul mecanicului locomotivei, Alexandru Garcea.

Inspectorii de muncă din Hunedoara şi Timiş se vor întâlni joi pentru a evalua probele existente până la acest moment în dosarul aflat în lucru la procurorii hunedoreni.

În 8 aprilie, 14 vagoane ale unui tren de marfă au deraiat în zona Băniţa-Merişor din judeţul Hunedoara, mai multe vagoane căzând într-o râpă. Mecanicul de locomotivă şi ajutorul lui au murit în urma accidentului.

Operatorul feroviar privat Unicom Tranzit, de care aparţinea trenul, susţinea că personalul implicat în accidentul feroviar era apt din punct de vedere medical şi psihologic, mecanicii având experienţă profesională, însă nu a exclus o eroare umană.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici