Adopţiile internaţionale au fost reluate şi pentru SUA. Trei copii au fost înfiaţi de familii mixte

Adopţiile internaţionale au fost reluate şi pentru Statele Unite ale Americii, două familii mixte, în care unul dintre părinţi este român, adoptând trei copii de şase, cinci, respectiv patru ani, precizează Oficiul Român pentru Adopţii, într-un răspuns transmis luni la solicitarea agenţiei MEDIAFAX.

685 afișări
Imaginea articolului Adopţiile internaţionale au fost reluate şi pentru SUA. Trei copii au fost înfiaţi de familii mixte

Adopţiile internaţionale au fost reluate şi pentru SUA, trei copii au fost înfiaţi de familii mixte

Adopţiile internaţionale pentru cetăţeni români stabiliţi în străinătate au fost redeschise în 7 aprilie 2012, când au intrat în vigoare modificările aduse Legii 273/2004 privind regimul juridic al adopţiei.

Primele adopţii către Statele Unite ale Americii au fost încuviinţate în ultima lună. Una dintre familii a adoptat o fată de şase ani şi o lună, procedura adopţiei durând un an şi trei luni din momentul depunerii dosarului.

Cea de-a doua familie din Statele Unite au înfiat doi fraţi de etnie romă care au cinci ani şi zece luni, respectiv patru ani, şi care prezintă întârzieri în dezvoltare şi retard mintal uşor. În acest caz, procedura adopţiei a durat aproximativ 11 luni.

De la intrarea în vigoare a noilor prevederi legale în domeniul adopţiei, au fost înregistrate 58 de cereri de adopţie internaţională, însă doar 38 de dosare sunt complete.

Cele mai multe solicitări au fost primite din Canada (16), doar 11 fiind complete, Italia (13, din care 11 complete), Franţa (10, din care cinci complete), SUA (cinci, din care trei complete), Spania (cinci, doar două complete), Germania (cinci, din care patru complete).

Alte două cereri au fost făcute din Suedia (una completă), iar câte una din Austria şi Norvegia.

Până în prezent, instanţele judecătoreşti competente au încuviinţat 11 cereri de adopţie internaţională pentru 12 copii.

Cei mai mulţi copii români adoptaţi în străinătate au ajuns în Italia (şase), SUA (trei), Canada (doi), Spania (unu) şi au vârste cuprinse între patru şi 12 ani.

Dintre copiii pentru care s-a încuviinţat cererea de adopţie internaţională, trei au fost adoptaţi de către o rudă până la gradul IV inclusiv, doi fraţi au fost adoptaţi de o familie, unul este încadrat în grad de handicap mediu, iar patru au întârzieri în dezvoltare. Majoritatea copiilor adoptaţi sunt de etnie romă.

Oficiul Român pentru Adopţii mai precizează că, în prezent, sunt în etapa potrivirii cu familii care au depus cerere de adopţie internaţională alţi şase copii: câte doi în Italia şi Germania şi câte unul în Canada şi Suedia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici