Alba: Sute de oameni i-au adus un ultim omagiu căpitanului Răzvan Moldovan, decedat în accidentul aviatic

Sute de oameni i-au adus, luni, un ultim omagiu căpitanului Răzvan Moldovan, unul dintre militarii morţi în accidentul aviatic din judeţul Sibiu, sicriul acestuia fiind depus la Cercul Militar din Alba Iulia, transmite corespondentul MEDIAFAX.

230 afișări
Imaginea articolului Alba: Sute de oameni i-au adus un ultim omagiu căpitanului Răzvan Moldovan, decedat în accidentul aviatic

Alba:Sute de oameni i-au adus un ultim omagiu căpitanului Răzvan Moldovan,mort în accidentul aviatic

Pe parcursul zilei de luni, cunoscuţi, rude, prieteni sau simpli oameni care au fost impresionaţi de tragedia aviatică au mers la Cercul Militar din Alba Iulia pentru a-i aduce un ultim omagiu tânărului căzut la datorie. Sicriul militarului, depus la Centrul Militar din Alba Iulia, a fost acoperit cu un steag tricolor, iar de o parte şi de alta este străjuit în permanenţă de patru militari.

În faţa Cercului Militar, dar şi în sala unde este depus sicriul militarului au fost depuse câteva zeci de coroane de flori, dar şi jerbe sau buchete aduse de cei care au venit să exprime condoleanţe familiei lui Răzvan Moldovan.

Căpitanul Răzvan Moldovan va fi înmormântat marţi, în Cimitirul Eroilor din Alba Iulia.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Alba Iulia, Mihai Coşer, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că Răzvan Aurel Moldovan va primi, în această săptămână, post-mortem, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Alba Iulia.

"Ca semn de recunoştinţă pentru sacrificiul suprem al căpitanului Răzvan Aurel Moldovan, care şi-a pierdut viaţa sub culorile drapelului naţional, în timpul executării unei misiuni, primarul Mircea Hava va propune Consiliului Local Alba Iulia, în cadrul şedinţei de vineri să aprobe conferirea titlului de cetăţean de onoare al municipiului Alba Iulia post-mortem", a spus Mihai Coşer.

Căpitanul Răzvan Moldovan avea 29 de ani, fiind originar din Alba Iulia, iar în vara acestui an se căsătorise. El a absolvit Colegiul Militar "Mihai Viteazul" din Alba Iulia în promoţia 2005 şi era angajat al Bazei Aeriene 71 Câmpia Turzii.

Trei dintre militarii care şi-au pierdut viaţa în accidentul aviatic produs vineri în judeţul Sibiu au fost înmormântaţi luni. Funeraliile comandorului Artur-Grigore Palfi, în vârstă de 46 de ani, şi ale căpitanului medic Rareş-Cosmin Moldovan, de 34 ani, au avut loc la Cluj-Napoca, în timp ce maistrul militar Paul Bădescu, în vârstă de 41 de ani, a fost înmormântat în comuna Buzoeşti din judeţul Argeş.

Marţi urmează să fie înmormântaţi militarii Dorin Fodor, în comuna Ţaga, Vasile Marian Gădălean, în comuna Bonţida, din judeţul Cluj, iar Constantin Dorin Filip la Târnăveni, judeţul Mureş.

Elicopterul militar care s-a prăbuşit vineri, în jurul orei 10.50, într-o zonă împădurită, în apropiere de Stejăriş, aflată între localităţile Laslea, Mălâncrav şi Iacobeni din judeţul Sibiu, aparţinea Bazei Aeriene 71 Câmpia Turzii.

Opt militari din aparatul de zbor au murit, iar cei doi supravieţuitori au fost preluaţi de un elicopter SMURD şi duşi iniţial la UPU a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş, de unde au fost transferaţi la Spitalul de Arşi din Bucureşti.

Trupurile militarilor morţi în accidentul aviatic au fost duse, vineri seară, la Laboratorul de Medicină Legală (LML) Sibiu, pentru a fi făcute autopsiile.

Duminică, la Academia Forţelor Terestre din Sibiu a avut loc o ceremonie religioasă în memoria celor opt militari morţi, iar apoi trei sicrie au fost transportate cu camioane militare spre Slatina, Piteşti şi Alba Iulia, iar celelalte cinci cu un avion militar, la Baza Aeriană 71 Câmpia Turzii, unde a avut loc o altă ceremonie religioasă. Ulterior, trupurile neînsufleţite au fost predate familiilor pentru înmormântare.

Ancheta în cazul accidentului a fost preluată de Parchetul Militar Cluj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici