Ambasadorul Ungariei despre Roşia Montană: Poziţia Ungariei nu s-a schimbat. Ne opunem proiectului

Ambasadorul Ungariei la Bucureşti, Fuzes Oszkar, a declarat, vineri, la Aiud, că poziţia Ungariei privind proiectul minier de la Roşia Montană nu s-a schimbat în niciun fel şi că ţara vecină se opune acestui proiect.

382 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul Ungariei despre Roşia Montană: Poziţia Ungariei nu s-a schimbat. Ne opunem proiectului

Ambasadorul Ungariei despre Roşia Montană: Poziţia Ungariei nu s-a schimbat. Ne opunem proiectului (Imagine: Daniel Mihăilescu/Mediafax Foto)

Ambasadorul Ungariei la Bucureşti, Fuzes Oszkar, a spus, întrebat care este poziţia ţării sale referitoare la proiectul de la Roşia Montană, că "poziţia Ungariei nu s-a schimbat în niciun fel".

El a adăugat că Ungaria se opune proiectului minier deoarece consideră că riscurile acestuia sunt mult mai mari decât profitul care ar fi obţinut.

Ambasadorul Ungariei la Bucureşti, Fuzes Oszkar, a participat, vineri seară, la Aiud, la deschiderea Zilelor Culturii Româno-Maghiare, manifestări organizate în premieră în România.

Proiectul minier Roşia Montană este dezvoltat de Roşia Montantă Gold Corporation (RMGC), al cărei acţionar principal este Gabriel Resources.

La Roşia Montană, judeţul Alba, se află cel mai important zăcământ de aur din România. Acesta, evaluat la aproximativ 300 de tone de aur şi 1.600 de tone de argint, a fost concesionat în vederea exploatării către compania RMGC. Compania este controlată de firma canadiană Gabriel Resources, care deţine 80,46% din capitalul social. Statul, prin firma Minvest Deva, are o participaţie de 19,31% în RMGC.

În spatele companiei canadiene Gabriel Resources se regăsesc nume mari din business-ul mondial, precum miliardarii John Paulson, Beny Steinmetz şi Thomas Kaplan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici