Amendă record, aplicată unei cunoscute terase din Satul de Vacanţă din Mamaia, de unde s-au confiscat tone de alimente. Reacţia patronului / CJPC: Am reuşit să generăm un val ce a dus la închiderea acestui focar de infecţie

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au aplicat luni o amendă de peste 90.000 de lei terasei "Cuptorul cu Plăcinte", din Satul de Vacanţă, aflată la intrarea în staţiunea Mamaia, de unde au fost confiscate 3,5 tone de alimente improprii consumului.

2240 afișări
Imaginea articolului Amendă record, aplicată unei cunoscute terase din Satul de Vacanţă din Mamaia, de unde s-au confiscat tone de alimente. Reacţia patronului / CJPC: Am reuşit să generăm un val ce a dus la închiderea acestui focar de infecţie

Amendă record, aplicată unei cunoscute terase din Satul de Vacanţă din Mamaia, de unde s-au confiscat 3,5 tone de alimente. Reacţia patronului. CJPC: Am reuşit să generăm un val ce a dus la închiderea acestui focar de infecţie

Mai exact, în timpul controlului efectuat vineri, au fost descoperite 3,5 tone de carne şi brânză depozitate în condiţii improprii, fără etichete sau indicaţii de provenienţă şi fără termen de valabilitate, spun reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor din Constanţa.

Alimentele au fost puse sub sechestru, întreaga cantitate urmând să fie distrusă prin incinerare, spun cei de la CJPC Constanţa.

De asemenea, urmează să fie emisă şi o dispoziţie de suspendare a activităţii pentru o perioadă cuprinsă între 6 luni şi un an.

"De precizat este că CJPC a generat controlul şi că am reuşit să generam un val care a dus la închiderea acestui focar de infecţie", au precizat reprezentanţii CJPC.

Comisarii CJPC nu au putut, vineri, să finalizeze controlul, patronul terasei refuzând iniţial să pună la dispoziţie documentele firmei, iar apoi fugind de la faţa locului. El s-a prezentat luni la sediul Protecţiei Consumatorului din Constanţa, dar a refuzat semnarea documentelor şi „a păstrat aceeaşi atitudine, declarând că închiria unei alte societăţi locaţia”, au mai precizat sursele citate.

Sancţiunea aplicată de comisarii de la Protecţia Consumatorilor terasei "Cuptorul cu Plăcinte" din Satul de Vacanţă din Mamaia este cea mai mare din acest sezon estival, „recordul” precedent fiind deţinut de o altă terasă din Satul de Vacanţă, "La Steaguri", patronul acesteia fiind amendat în urmă cu două săptămâni cu 42.000 de lei, în urma unui incident şocant produs în timpul controlului, bărbatul spărgându-şi un pahar în cap.

"Cuptorul cu plăcinte" a fost controlat vineri şi de inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa, care au aplicat o amendă de 10.000 de lei, fiind emisă şi o ordonanţă de suspendare a activităţii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici