ANAF a dat peste 4.300 de amenzi în cadrul Operaţiunii Cristal, de aproape 25 milioane lei

ANAF a verificat în cadrul "Operaţiunii Cristal" aproximativ 4.000 de contribuabili şi a dat peste 4.300 de amenzi, în valoare totală de 24,72 milioane lei, suspendând activitatea a circa 250 de comercianţi pentru că nu aveau sau nu utilizau casele de marcat.

495 afișări
Imaginea articolului ANAF a dat peste 4.300 de amenzi în cadrul Operaţiunii Cristal, de aproape 25 milioane lei

Totodată, ANAF a confiscat bunuri şi numerar totalizând 14,96 milioane lei şi a dispus măsuri asigurătorii de 3,88 milioane lei, a anunţat autoritatea de control.

Rezultatele sunt aferente perioadei 19 octombrie - 20 decembrie.

În urma controalelor, Fiscul a chemat la sediu 878 de contribuabili pentru verificări amănunţite.

În complexul comercial Dragonul Roşu, ANAF a verificat 937 de comercianţi şi a aplicat 929 de amenzi, cu o valoare totală de 8,26 milioane lei. De asemenea, a confiscat bunuri şi numerar de 7,43 milioane lei şi a dispus măsuri asigurătorii de 1,16 milioane lei.

Pentru 15 comercianţi a fost interzisă şi suspendată activitatea pentru că nu aveau sau nu utilizau case de marcat. Din totalul celor controlaţi, circa 500 persoane au fost chemate la sediu pentru verificări amănunţite.

La centrul comercial Onasis din Focşani au fost verificaţi 186 de comercianţi, care au primit 248 de amenzi, de circa 900.000 lei în total.

ANAF a anunţat la finele lunii octombrie că va controla zilnic firmele din complexul comercial Dragonul Roşu, unde volumul de mărfuri vândut şi evaziunea sunt ridicate, şi că va aduce la Bucureşti inspectori de la celelalte regionale antifraudă, pentru a-şi intensifica acţiunile.

Complexul Dragonul Roşu aparţine Niro Investment, firmă controlată de deputatul UNPR Dumitru Nicolae.

Fiscul vrea să elimine firmele evazioniste din centrele engros şi să blocheze, cu ajutorul noii proceduri de înregistrare în scop de TVA, accesul acestora şi al persoanelor implicate în circuitul economic.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici