Anchetă la Spitalul Judeţean Bacău, după ce o tânără cu peritonită a murit în urma operaţiei

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău a declanşat o anchetă, marţi, în cazul unei tinere de 23 de ani care a murit în urma unei operaţii pentru peritonită, declanşată de apendicită, şi a cărei mamă îi acuză pe medici de neglijenţă,.

278 afișări
Imaginea articolului Anchetă la Spitalul Judeţean Bacău, după ce o tânără cu peritonită a murit în urma operaţiei

Anchetă la Spitalul Judeţean Bacău, după ce o tânără cu peritonită a murit în urma operaţiei (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Bacău, tânăra de 23 de ani a fost internată în stare gravă, în urmă cu două săptămâni, cu peritonită provocată de apendicită, după ce pacienta fusese internată şi la o clinică din Iaşi, fără a fi însă operată.

Medicii băcăuani susţin că, în momentul în care s-a intervenit chirurgical, abdomenul tinerei era plin de puroi, astfel încât pronosticul a fost unul rezervat. În acest sens, ar fi fost prevenită şi mama tinerei care, însă, îi acuză pe medici de moartea fiicei sale.

Acesta este un caz medico-legal şi, în consecinţă, se aşteptată ordonanţa de la anchetatori pentru a fi efectuată autopsia şi stabilirea cauzei decesului pacientei. Până atunci, la nivelul spitalului s-a declanşat o anchetă internă în acest caz”, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al SJU Bacău, Mirela Romaneţ.

Mama tinerei de 23 de ani a anunţat că va face plângere şi la Colegiul Medicilor Bacău.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici