Aproximativ 20.000 de oameni vor protesta miercuri în Piaţa Revoluţiei şi la Guvern

Aproximativ 20.000 de oameni vor protesta, miercuri, în Piaţa Revoluţiei şi în Piaţa Victoriei, nemulţumiţi de măsurile de austeritate ale Guvernului, la aceste proteste fiind aşteptate toate persoanele care au revendicări comune.

28 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 20.000 de oameni vor protesta miercuri în Piaţa Revoluţiei şi la Guvern

Aproximativ 20.000 de oameni vor protesta miercuri în Piaţa Revoluţiei şi la Guvern (Imagine: Octav Ganea/Arhiva Mediafax Foto)

Preşedintele CNSLR- Frăţia, Marius Petcu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că vor fi organizate două mitinguri şi un marş, astfel că la ora 12.00 va fi o manifestare a Federaţiei Sanitas urmată la ora 13.00 de un miting al CNSLR-Frăţia, iar la ora 14.00 va începe marşul spre Piaţa Victoriei.

"Miercuri va fi un miting al celor nemulţumiţi, sperăm să vină toţi cei care nu sunt de acord cu măsurile Guvernului, vizăm o participare mare a bucureştenilor. Dacă vor să zgâlţâie această putere o pot face plimbându-se prin cele două pieţe în număr mare", a spus Petcu.

Protestarii vor fi în Piaţa Victoriei între orele 15.00 şi 19.00, acţiune la care se aşteaptă o susţinere mai mare din partea bucureştenilor nemulţumiţi. Petcu a spus că aproximativ 10.000 de persoane vor veni din teritoriu.

Sindicaliştii cer revenirea la salariile din septembrie 2009, majorarea salariului minim pe economie la 750 de lei atât pentru bugetari cât şi pentru angajaţii din societăţile comerciale, stoparea disponibilizărilor în sistemul bugetar şi în sistemul economic, păstrarea Codului muncii şi a protecţiei salariaţilor la concedieri colective.

Sindicaliştii mai vor blocarea iniţiativei de a desfiinţa contractul individual de muncă pe perioadă nedeterminată, contractul colectiv de muncă la nivel de ramură şi contractul colectiv de muncă unic la nivel naţional. O altă solicitare este menţinerea actualei legi a pensiilor, a vârstei de pensionare şi a modului de calcul al pensiei.

Modificarea legii Inspecţiei muncii pentru diminuarea muncii la negru şi întărirea măsurilor de securitate a lucrătorilor la locul de muncă, depolitizarea instituţiilor şi companiilor de stat, un pachet de măsuri anti-criză din partea Guvernului care să ducă la creşterea veniturilor şi a puterii de cumpărare sunt alte cereri ale sindicaliştilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici