Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate va evalua toate unităţile sanitare

Guvernul a stabilit atribuţiile, modul de organizare şi funcţionare ale Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS), autoritatea înfiinţată prin reorganizarea Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor, decizia fiind luat prin hotărâre, în şedinţa de miercuri.

1278 afișări
Imaginea articolului Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate va evalua toate unităţile sanitare

Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate va evalua toate unităţile sanitare (Imagine: Publimedia/Shutterstock)

Noua instituţie va evalua, în vederea acreditării, nu numai spitalele, ci toate unităţile sanitare care sunt definite ca fiind entităţi, cu sau fără personalitate juridică, al căror obiect de activitate îl constituie acordarea asistenţei medicale, la orice nivel al acesteia, anunţă Biroul de presă al Guvernului.

"Prin procesul de acreditare a unităţilor sanitare se urmăreşte validarea conformităţii caracteristicilor serviciilor de sănătate prestate de către unităţile sanitare cu standardele de acreditare adoptate de către Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate. În acest sens, actul normativ adoptat de către Executiv stabileşte scopul, obiectivele şi atribuţiile principale ale ANMCS. De asemenea, Hotărârea defineşte termenii şi sintagmele utilizate în cadrul procesului de acreditare şi detaliază noţiunile de evaluare, reevaluare, acreditare, reacreditare şi monitorizare, ciclu de acreditare, perioadă de acreditare etc.", se arată într-un comunicat.

În vederea desfăşurării în bune condiţii a procesului de acreditare a unităţilor sanitare, ANMCS foloseşte, în condiţiile legii, evaluatori de serviciu de sănătate recunoscuţi, din rândul personalului specializat în domeniul managementului calităţii serviciilor de sănătate. Totodată, ANMCS elaborează procedurile, standardele şi metodologia de acreditare a unităţilor sanitare, cu consultarea, în acest sens, a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, a Colegiului Medicilor din România şi a altor asociaţii profesionale, ştiinţifice, civice şi patronale ce activează în domeniul medical.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici