Bărbatul din Iaşi acuzat că şi-a îngropat concubina de vie, condamnat la 15 ani de închisoare

Un bărbat în vârstă de 49 de ani, din Scobinţi, judeţul Iaşi, acuzat că şi-a îngopat concubina, care era în viaţă, ajutat de fiul său, a fost condamnat, marţi, la 15 ani de închisoare şi obligat să plătească daune către cei trei copii, în valoare de 25.000 de lei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1738 afișări
Imaginea articolului Bărbatul din Iaşi acuzat că şi-a îngropat concubina de vie, condamnat la 15 ani de închisoare

Bărbatul din Iaşi acuzat că şi-a îngropat concubina de vie, condamnat la 15 ani de închisoare

Judecătorii Tribunalului Iaşi au decis, marţi, ca Ioan Manolea, individul acuzat că şi-a îngropat concubina de vie în a doua zi de Crăciun, anul trecut, să fie condamnat la 15 ani de închisoare pentru omor asupra unui membru de familie.

De asemenea, judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi l-au obligat pe Ioan Manolea şi la plata unor despăgubiri către cei trei copii pe care îi avea împreună cu femeia pe care a bătut-o şi apoi a îngropat-o de vie.

Sentinţa nu este definitivă, ea putând fi atacată la instanţa de judecată superioară.

Potrivit anchetatorilor, în 26 decembrie 2017, Ioan Manolea şi concubina sa, Petronela, au consumat împreună băuturi alcoolice de dimineaţă până la amiază, apoi, în timp ce mergeau spre casa lor din Scobinţi, judeţul Iaşi, cei doi s-au certat, pentru că femeia a căzut.

„Pe drum, după cum a declarat inculpatul Manolea Ioan, victima ar fi căzut pe partea stângă a corpului. Iritat de faptul că victima, în cădere, s-a desprins brusc de braţul lui, ceea l-a determinat să se dezechilibreze, inculpatul i-a aplicat acesteia două - trei lovituri cu piciorul în spate şi încă o lovitură de picior în şezut“, au arătat anchetatorii.

Potrivit surselor citate, femeia ar fi încercat din nou să se ridice, dar ar fi căzut pe partea stângă, moment în care individul ar fi lovit-o cu ambele picioare la nivelul coastelor şi al bazinului. Cei doi concubini au stat în acel loc până după miezul nopţii, când, Manolea a mers acasă şi şi-a strigat fiul, cerându-i să vină să îl ajute să o aducă acasă pe femeie.

Maolea şi fiul ar fi observat atunci că femeia avea sânge pe faţă, bărbatul intenţionând să sune la 112, dar s-ar fi răzgândit când a văzut că victima avea leziuni la nivelul feselor.

„Inculpatul a apreciat că victima nu mai respira şi i-a cerut fiului minor să îl ajute să transporte victima pe un teren arat, unde să o îngroape“, au mai arătat anchetatorii.

A doua zi, tatăl le-ar fi spus celor două fete că mama lor a plecat într-un loc necunoscut, însă după câteva zile, băiatul i-a povestit unui prieten ce a făcut şi astfel au aflat poliţişti.

Medicii legişti au concluzionat că femeia trăia când a fost îngropată de vie.

În 1 ianuarie 2018, oamenii legii au descoperit trupul îngropat al femeii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici