Benjamin Netanyahu provoacă agitaţie la Varşovia cu remarca "război împotriva Iranului"

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a declanşat controverse cu o remarcă despre "războiul împotriva Iranului", miercuri seară, în cadrul conferinţei privind pacea şi securitatea în Orientul Mijlociu de la Varşovia, relatează site-ul agenţiei DPA.

1780 afișări
Imaginea articolului Benjamin Netanyahu provoacă agitaţie la Varşovia cu remarca "război împotriva Iranului"

Benjamin Netanyahu provoacă agitaţie la Varşovia cu remarca "război împotriva Iranului" (sursa: Newsweek)

"Ceea ce este important cu privire la această reuniune ... este că aceasta este o întâlnire deschisă cu reprezentanţii ţărilor arabe de frunte, care stau împreună cu Israelul pentru a promova interesul comun al războiului cu Iranul", a declarat Netanyahu într-un mesaj postat pe Twitter de biroul său.

In replică, ministrul iranian de Externe, Mohammad Javad Zarif, a postat la rândul său: "Întotdeauna am cunoscut iluziile lui Netanyahu. Acum, lumea - şi cei care participă la #WarsawCircus - le cunosc şi ei".

Clipul în care Netanyahu a făcut acest comentariu a fost ulterior şters de pe Twitter, iar biroul său a republicat o declaraţie, înlocuind cuvântul "război" cu "luptă".

Netanyahu este unul dintre participanţii la conferinţa organizată de Statele Unite şi Polonia pentru a discuta despre pace şi securitate în Orientul Mijlociu.

Acesta a fost afectat de prezenţa slabă şi criticile că are o agendă anti-Iran.

Rusia, aliat al Iranului, a verificat ordinea de zi a conferinţei şi a decis să nu participe, a anunţat Ministerul de Externe, potrivit agenţiei ruse de ştiri Interfax.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici