Bileţel pierdut de la Barna. Cîţu nu a găsit nici nota de informare, nici grupul de lucru care analizează datele deceselor de COVID

Premierul Florin Cîţu a declarat duminică că a căutat şi nu a găsit informarea vicepremierului Dan Barna privitoare la neconcordanţele din datele privind morţii de COVID. Este posibil să fie pe drum, a comentat prim-ministrul.

698 afișări
Imaginea articolului Bileţel pierdut de la Barna. Cîţu nu a găsit nici nota de informare, nici grupul de lucru care analizează datele deceselor de COVID

Bileţelul de la Barna s-a pierdut. Cîţu spune că nu a găsit nici nota de informare, nici grupul de lucru care investighează datele deceselor de COVID

Barna anunţase că nota de informare - cu privire la stadiul verificărilor privind posibilele inadvertenţe în modul de raportare a persoanelor decedate de COVID-19 - a fost trimisă la cabinetul premierului joi, la ora 11.05.

„Am fost informat ieri, 15 aprilie, de echipa de la Ministerul Sănătăţii că verifică posibile inadvertenţe (..) Am solicitat imediat secretarulului de stat să facă o notă de informare premierului Florin Cîţu, cu stadiul situaţiei, pentru a putea decide măsurile pe care le va considera necesare în calitate de ministru interimar al Sănătăţii.

Nota a fost transmisă conform nr. de înregistrare la cabinetul premierului ieri, 15 aprilie, la ora 11:05.

Ulterior, în cadrul şedinţei de Guvern de ieri i-am transmis premierului ca am fost informat că este o situaţie în analiză la Ministerul Sănătăţii legată de metodologia privind înregistrarea deceselor de COVID-19 şi că am cerut să-i fie trimisă şi că a primit o notă pe acest subiect”, a scris Barna, vineri, pe Facebook.

Florin Cîţu a mai declarat, duminică, faptul că i-a cerut secretarului de stat Andrei Baciu să verifice dacă în ministerul Sănătăţii există un grup de lucru privind anchetarea modului în care sunt declarate decesele COVID. Nu există aşa ceva, a aflat premierul care a cerut să fie format un grup în regim de urgenţă.

„Secretarului de stat Baciu (Andrei Baciu – n.r.) i-am cerut ieri, în urma informaţiilor apărute în presă să îmi spună dacă există, la nivelul Ministerului Sănătăţii, un grup de lucru aşa cum a fost informaţia apărută în presă, care se ocupă de aşa ceva. Astăzi avem confirmarea că acel grup de lucru nu există. Deci nu am cum să vă dau informaţia. Vom face un grup de lucru care să investigheze şi vom urmări toată procedura: grup de lucru care va trebui să vină cu nişte concluzii, concluzii care vor trebui prezentate în Guvern şi după aceea le vom face publice”, a declarat Florin Cîţu.

Premierul a mai spus că a verificat şi nu găsit informări de la fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, sau de la vicepremierul Dan Barna despre problemele de declarare a deceselor COVID.

„Am verificat stenograma şedinţei de guvern şi nu este nicio informare în şedinţa de guvern. Am verificat dacă la Ministerul Sănătăţii a plecat vreun material către Cabinetul Premierului, nu a plecat niciun material. Am verificat la Registratura Guvernului dacă există vreun material primit de la Ministerul Sănătăţii sau de la vicepremier. Nu există niciun material. Este posibil să fie pe drum”, a precizat Cîţu.

În ceea ce priveşte discuţiile cu vicepremierul Barna, Cîţu a spus că acestea sunt private şi nu poate oferii detalii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici