Botoşani: Fată de 17 ani, în comă după ce a fost lovită de tencuială căzută de pe un bloc

O fată în vârstă de 17 ani din municipiul Botoşani a ajuns în comă la spital, marţi dimineaţă, după ce a fost lovită în cap de tencuiala căzută de pe un balcon de la etajul opt al unui bloc, incidentul petrecându-se în timp ce tânăra mergea spre şcoală, aflându-se pe trotuar împreună cu mai mulţi colegi.

215 afișări
Imaginea articolului Botoşani: Fată de 17 ani, în comă după ce a fost lovită de tencuială căzută de pe un bloc

Botoşani: Fetiţă de 7 ani, în comă după ce a fost lovită de tencuială căzută de pe un bloc

Incidentul a avut loc pe strada Primăverii din municipiul Botoşani, într-o zonă circulată, în timp ce fata de 17 ani, elevă la Colegiul Naţional "A.T. Laurian", mergea pe trotuar, spre şcoală, împreună cu mai multe colege.

La un moment dat, tânăra a fost lovită în cap de o bucată de tencuială căzută de pe faţada unui bloc, iar martorii au sunat la 112, la faţa locului ajungând o ambulanţă care a transportat-o la Spitalul Judeţean.

Potrivit medicilor de la Unitatea de Primiri Urgenţe, tânăra este în comă, având fracturi de craniu, iar cadrele medicale au decis transportarea acesteia, cu o ambulanţă, la o unitate medicală din Iaşi.

"Ea a fost diagnosticată cu traumatism cranio-cerebral acut deschis, plagă fronto-parietală dreaptă, comă gradul 1-2. A fost transferată cu ambulanţa​ la Spitalul Clinic de Urgenţă «Sfânta Maria» din Iaşi", a declarat medicul Cătălin Mihailiuc de la Unitatea de Primiri Urgenţe ​​a Secţiei de ​Pediatrie ​din cadrul Spitalului Judeţean Botoşani.

Primele informaţii arată că bucata de tencuială s-a desprins de la balconul unui apartament de la etajul opt al blocului, iar la faţa locului a ajuns un echipaj al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), care intervine pentru a desprinde porţiunea de zidărie care constituie un pericol.

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Botoşani a început o anchetă în acest caz, pentru infracţiunea de vătămare corporală din culpă, urmând să se stabilească dacă vinovat de producerea incidentului este asociaţia de proprietari sau unul dintre proprietarii apartamentelor din blocul de pe care s-a desprins tencuiala.​

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici