Buzău: Trei persoane au murit după ce s-au intoxicat cu gazul emanat de mustul în fermentaţie

Trei persoane au fost găsite moarte, miercuri seară, într-un beci din localitatea buzoiană Clondiru de Sus, comuna Pietroasele, prima ipoteză a anchetatorilor fiind că s-au intoxicat din cauza gazului emanat de mustul în fermentaţie.

861 afișări
Imaginea articolului Buzău: Trei persoane au murit după ce s-au intoxicat cu gazul emanat de mustul în fermentaţie

Buzău: Trei persoane au murit după ce s-au intoxicat cu gazul emanat de mustul în fermentaţie (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Potrivit poliţiştilor care se află la faţa locului, cele trei persoane decedate sunt doi soţi din Bucureşti şi fratele unuia dintre cei doi, din Ploieşti.

Localnicii susţin că cei trei erau născuţi în satul Clondiru de Sus, însă locuiau în Bucureşti şi, respectiv, Ploieşti, iar în zonă veneau numai toamna pentru a culege strugurii şi a face must.

Victimele aveau vârste cuprinse între 55 şi 60 de ani şi au fost găsite moarte în beci de către o vecină. Femeia a intrat în gospodăria celor trei după ce a fost rugată de soţia bărbatului din Ploieşti să vadă ce se întâmplă, îngrijorată că nu mai reuşise să ia legătura telefonic cu niciunul dintre cei trei de mai multe ore.

Astfel, au fost identificate cadavrele celor trei în beciul gospodăriei, mult prea mic şi neventilat pentru cantitatea mare de must depozitat acolo.

Oamenii au reuşit să o scoată pe femeie din beciul din care se simţea miros puternic de gaz rezultat din fermentarea strugurilor, iar pentru scoaterea celor doi bărbaţi au solicitat ajutorul pompierilor şi intervenţia poliţiştilor.

Poliţiştii susţin că cei trei ar fi morţi de circa 10-12 ore înainte de momentul în care au fost găsiţi.

În total, de la începutul culesului strugurilor, în judeţul Buzău, cinci persoane şi-au pierdut viaţa în acest mod.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici