Canada îşi deschide graniţele doar pentru americanii vaccinaţi. Decizia guvernului intră în vigoare începând cu 9 august

  • Pentru unele provincii, cum ar fi Quebec, turiştii americani reprezintă un procent semnificativ din numărul total de vizitatori.
  • Din 9 august, aeroporturile din Edmonton, Halifax, Ottawa, Quebec şi Winnipeg vor fi autorizate să primească astfel de zboruri.
  • Canada îşi va redeschide graniţele tuturor călătorilor străini vaccinaţi abia de pe 7 septembrie.
433 afișări
Imaginea articolului Canada îşi deschide graniţele doar pentru americanii vaccinaţi. Decizia guvernului intră în vigoare începând cu 9 august

Canada îşi deschide graniţele doar pentru americanii vaccinaţi Sursafoto: tribuna.us

Cetăţenilor americani complet vaccinaţi şi rezidenţilor permanenţi li se va permite să traverseze frontiera în Canada pentru călătorii neesenţiale, începând cu 9 august, fără cerinţe de carantină, a declarat luni guvernul din Ottawa.

Canada îşi va redeschide graniţele tuturor călătorilor străini vaccinaţi abia de pe 7 septembrie.

Frontiera terestră SUA-Canada, cea mai lungă din lume, şi frontiera aeriană au fost închise pentru călătorii neesenţiale de la mijlocul lunii martie 2020 din cauza pandemiei de coronavirus.

Presiunea a tot crescut asupra autorităţilor din sectorul turistic, aflat în dificultate, pentru a uşura restricţiile de călătorie, dar prim-ministrul Justin Trudeau şi administraţia sa nu au vrut să pună în pericol progresele locale făcute pentru reducerea răspândirii Covid-19.

La începutul acestei luni, Canada a renunţat la cerinţele de carantină pentru propriii cetăţeni şi rezidenţi permanenţi care se întorc din străinătate şi care sunt vaccinaţi complet împotriva Covid-19.

"Pe 9 august, vor intra în vigoare o serie de schimbări importante la graniţă, pentru a permite cetăţenilor americani complet vaccinaţi şi rezidenţilor permanenţi care locuiesc în prezent în Statele Unite să intre în Canada în scopuri neesenţiale", a declarat ministrul canadian al Sănătăţii, Patty Hadju.

Americanii vaccinaţi şi rezidenţii permanenţi ai SUA - şi, în cele din urmă, alţi călători străini - vor fi obligaţi să aibă aprobat de către autorităţile canadiene cursul complet al dozelor de vaccin cu cel puţin 14 zile înainte de sosire şi vor fi supuşi testării, a spus ministerul. Acei călători ar trebui să fie, de asemenea, asimptomatici la sosire.

Asociaţia Industriei Turismului din Canada (TIAC), care făcea lobby pentru o redeschidere a frontierei de luni de zile, a numit anunţul „o veste binevenită”.

"Economia turismului este pregătită să-i întâmpine pe vizitatori înapoi", a declarat preşedintele şi CEO-ul grupului, Beth Potter, într-un comunicat.

Şeful Camerei de Comerţ canadiene, Perrin Beatty, a numit anunţul drept „un pas pozitiv”, dar a avertizat că „procedurile costisitoare şi greoaie care rămân pentru călătorii complet vaccinaţi vor descuraja vizitele scurte, inclusiv multe călătorii de afaceri”.

Pentru unele provincii, cum ar fi Quebec, turiştii americani reprezintă un procent semnificativ din numărul total de vizitatori. United Airlines a declarat luni că va adăuga mai multe zboruri din SUA către Toronto şi Vancouver din septembrie.

Din februarie, doar aeroporturile din Calgary, Montreal, Toronto şi Vancouver au primit zboruri internaţionale. Din 9 august, aeroporturile din Edmonton, Halifax, Ottawa, Quebec şi Winnipeg vor fi autorizate să primească astfel de zboruri.

La Casa Albă, secretarul de presă Jen Psaki a declarat luni că, deocamdată, guvernul SUA „continuă să-şi revizuiască” restricţiile de călătorie şi va urma îndrumarea propriilor experţi medicali.

Până în prezent, închiderea frontierei fusese reînnoită lunar de comun acord între Ottawa şi Washington.

Potrivit datelor guvernului canadian publicate luni, 75% dintre cei care locuiesc în Canada au primit cel puţin o doză de vaccin anti-coronavirus. Jumătate sunt complet vaccinaţi.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici