Caporalul care a agresat sexual o copilă de 13 ani, în Bucureşti, a fost arestat de Tribunalul Militar

Un caporal din cadrul Ministerului Apărării Naţionale a fost reţinut, sâmbătă dimineaţă, de către procurorii Parchetului Militar din Capitală, pentru infracţiunea de agresiune sexuală, anunţă MApN. Militarul va fi prezentat Tribunalului Militar Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă.

2715 afișări
Imaginea articolului Caporalul care a agresat sexual o copilă de 13 ani, în Bucureşti, a fost arestat de Tribunalul Militar

Caporalul din Bucureşti, care a agresat sexual o copilă de 13 ani, a fost reţinut

UPDATE 15.20 Caporalul din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, acuzat că ar fi agresat sexual o minoră de 13 ani, a fost arestat pe o perioadă de 30 de zile de către Tribunalul Militar Bucureşti.

„Procurorii Parchetului Militar Bucureşti au dispus, în dimineaţa zilei de sâmbătă, 15 iunie, reţinerea, pentru 24 de ore, a unui caporal din cadrul M.Ap.N. pentru o infracţiune de agresiune sexuală produsă vineri, 14 iunie, în Capitală. Caporalul va fi prezentat Tribunalului Militar Bucureşti cu propunerea de arestare preventive pentru 30 de zile”, se arată într-un comunicat, transmis, sâmbătă de MApN.

Potrivit sursei citate, militarul, încadrat la UM 01348 Bucureşti, era detaşat la UM 01295 Bucureşti şi a fost declarat apt pentru serviciul militar la toate testările psihologice susţinute în calitate de militar profesionist, ultima testare fiind efectuată în luna noiembrie 2018.

„Unitatea militară în care este încadrat va dispune măsurile legale prevăzute de Legea nr 384/2006 privind statutul soldaţilor şi gradaţilor profesionişti, respective suspendarea din funcţie, situaţie în care cel în cauză nu beneficiază de niciun drept de la Ministerul Apărării Naţionale.

Conform legii menţionate, în situaţia în care, în urma trimiterii în judecată, va fi condamnat prin hotărâre judecătorească definitivă, mililtarul va fi trecut în rezervă începând cu data suspendării din funcţie”, se mai arată în comunicatul MApN.

Precizările Ministerului Apărării Naţionale vin după ce, vineri, Poliţia Capitalei a informat că agenţii Secţiei 16 Poliţie au fost sesizaţi cu privire la faptul că o minoră de 13 ani a fost victima unei agresiuni de natură sexuală, agresorul fiind cadru militar.

"Prin apel 112, Secţia 16 Poliţie a fost sesizată cu privire la faptul că o minoră de 13 ani a fost victima unei agresiuni de natură sexuală. În baza semnalmentele furnizate, poliţiştii au depistat şi identificat un bărbat de 38 de ani, pe care l au condus la sediul subunităţii", anunţă Poliţia Capitalei, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Având în vedere că bărbatul depistat este cadru militar, cercetările vor fi continuate împreună cu Parchetul Militar, mai preciza Poliţia.

Taguri:
militar,
agresiune,
viol

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici