Carmen Dan, despre stadionul Dinamo: După ce am sesizat DNA, vom iniţia şi o acţiune în instanţă

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a transmis, pe pagina sa de Facebook, referitor la tema stadionului Dinamo, că după ce a sesizat DNA în urmă cu o lună, în zilele următoare va iniţia şi o acţiune în instanţă.

2237 afișări
Imaginea articolului Carmen Dan, despre stadionul Dinamo: După ce am sesizat DNA, vom iniţia şi o acţiune în instanţă

Carmen Dan, despre stadionul Dinamo: După ce am sesizat DNA, vom iniţia şi o acţiune în instanţă

"Astăzi am avut o nouă întâlnire cu grupul de lucru al #MAI pe tema stadionului Dinamo. După ce în urmă cu 30 de zile am sesizat DNA, în zilele următoare vom iniţia şi o acţiune în instanţă. Subiectul rămâne în atenţia mea pentru că îmi doresc ca stadionul Dinamo să fie modernizat, iar acest obiectiv este unul prioritar pentru noi. Mergem mai departe!", a scris ministrul de Interne pe pagina sa de Facebook.

La finele lunii mari, Carmen Dan anunţa că va cere desfiinţarea asocierii dintre Clubul Sportiv Dinamo Bucureşti şi FC Dinamo Bucureşti şi că va iniţia demersuri către ANAF pentru accelerarea procesului de insolvenţă.

Fostul preşedinte al Consilulului de Administraţie al clubului Dinamo, Nicolae Badea, a declarat, pe 10 mai, că a ajuns la o înţelegere cu Clubul Sportiv Dinamo astfel încât stadionul din Şoseaua Ştefan cel Mare să poată fi reconstruit în vederea Euro 2020. Omul de afaceri susţinea că a acceptat propunerea Clubului Sportiv, iar actuala arenă va fi scoasă din contractul de asociere semnat între cele două părţi, prin intermediul unui act adiţional.

Ulterior, Ministerul Afacerilor Interne a anunţat că soluţia propusă de societatea lui Nicolae Badea este de neacceptat pentru că prin aceasta se urmăreşte doar retragerea bunurilor şi suspendarea utilizării stadionului Dinamo şi nu cedarea acestor sarcini, ceea ce înseamnă că statul ar trebui să investească pentru un interes privat. Ministerul de Interne a reiterat ideea potrivit căreia singura soluţie pentru realizarea investiţiei o reprezintă cedarea de către ACS FC Dinamo Bucureşti a tuturor sarcinilor care grevează stadionul Dinamo, atât în prezent, cât şi în viitor, aceasta fiind propusă de actul adiţional pe care CS Dinamo Bucureşti l-a înaintat, la data de 25 aprilie 2017, către ACS FC Dinamo Bucureşti.

Stadionul Dinamo face parte din cele patru arene din Capitală care trebuie modernizate pentru EURO 2020, alături de Ghencea, Giuleşti şi Arcul de Triumf.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici