- Home
- Social
- (06.04.2024, 17:44)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Carnea de vită Kobe: istoria şi caracteristicile delicatesei japoneze
Comercializată la preţuri exorbitante, carnea de vită Kobe este socotită o excelenţă gastronomică.
503 afișări
Carnea de vită Kobe: istoria şi caracteristicile delicatesei japoneze
Tradiţia creşterii cărnii de vită Kobe îşi are originea în prefectura Hyogo, regiunea Kansai din Japonia. Metoda, perfecţionată de-a lungul secolelor de către crescătorii locali, se bazează pe o serie de principii riguroase care urmăresc obţinerea unui produs de o calitate extraordinară.
În acest sens, alimentaţia joacă un rol fundamental: vitele sunt hrănite cu iarbă, fân şi cereale alese. De asemenea, animalele sunt lăsate libere la păşunat în spaţii mari, ceea ce favorizează dezvoltarea armonioasă a muşchilor şi carnea mai fragedă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
De 1 Mai sărbătorești „Armindenul”. Ce semnificație are sărbătoarea populară
-
Rusia îşi intensifică producţia de armament, după ce Statele Unite au anunţat un nou ajutor pentru Ucraina
-
Proteste violente de Ziua Muncii în Franţa şi Turcia
-
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
La sfârşitul procesului de reproducere, care durează aproximativ 28 de luni, carnea este clasificată pe baza a doi parametri: marmorare, adică cantitatea de grăsime intramusculară, şi culoare.
Scala de evaluare merge de la C1 (cea mai scăzută calitate) la A5 (cea mai înaltă calitate). Numai cărnurile care obţin un scor de marmorare de nota 4 (BMS 6-7) sau 5 (BMS 8-9-10-11-12) sunt eligibile pentru selecţia Kobe.
Carnea de vită Kobe, cunoscută pentru ştampila sa distinctivă numită „Nojigiku”, este nava amiral a prefecturii Hyogo. După sacrificare, toate vitele sunt inspectate şi vândute ca boi Tajima la piaţa de carcase. Doar cei care trec criteriile riguroase de jurizare primesc sigiliul „Kobe gyu” şi ştampila care indică nivelul maxim de calitate.
Standardul înalt de calitate şi complexitatea procesului de reproducere fac din carnea de vită Kobe un produs de nişă, cu un preţ ridicat. Vorbim de aproximativ 500 de euro kilogramul de carne sacrificată. Au fost însă cazuri de creşteri de preţuri care au atins cote stratosferice, precum în 2018 când carnea de vită Kobe importată din Japonia a fost vândută la Londra la magazinele Harrods cu peste 706 euro kilogramul.
Costuri exorbitante care sunt însă justificate atât de raritatea produsului de pe piaţă, cât şi de procesul de reproducere deosebit de meticulos. În plus, doar o cantitate limitată de animale poate fi considerată carne de vită Kobe autentică, cu un maxim de aproximativ 3000 de capete comercializate în fiecare an.
Aportul energetic al cărnii de vită Kobe este mare (aproximativ 250 kcal la 100 de grame), dar bogat în proteine cu valoare biologică ridicată, vitamine şi săruri minerale. Este, de asemenea, o sursă de nutrienţi esenţiali, vitamine B, şi în special B12, dar şi fier, fosfor şi zinc, utile pentru sănătatea oaselor, a dinţilor şi a sistemului imunitar.
Citește pe alephnews.ro: Joe Biden declasifică marijuana. Când va intra în vigoare legea
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Membrii Senedd din Țara Galilor vor o lege pentru incriminarea minciunii politicienilor. Sociolog: „Mă îndoiesc că acest proiect va avea succes”
Elon Musk nu are milă: A închis peste noapte întreaga divizie de Superchargere de la Tesla şi a dat afară pe toată lumea. Încă 500 de angajaţi se alătură celor 14.000 deja concediaţi
ANAF scoate tunurile grele: Încep controalele masive la persoanele fizice. Cine sunt cei vizaţi de aceste controale
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar la câteva zile s-a afișat cu un manechin spectaculos
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 19:42
-
astăzi, 18:28