Cât de mari au fost protestele anti-restricţii din România: 24 de manifestaţii şi peste 4.000 de participanţi

  • Ministrul de Interne a declarat luni că la cele 24 de proteste organizate duminică şi în noaptea de duminică spre luni au participat 4.075 de oameni.
  • Lucian Bode: „Protestaţi, dar respectaţi normele de protecţie sanitară”.
701 afișări
Imaginea articolului Cât de mari au fost protestele anti-restricţii din România: 24 de manifestaţii şi peste 4.000 de participanţi

Când de mari au fost protestele anti-restricţii din România: 24 de manifestaţii şi peste 4.000 de participanţi

„În seara zilei de 28 martie, până târziu, din datele pe care noi le avem la acest moment, au fost 24 de proteste în 24 de locaţii, cu 4.075 de participanţi. Deci 4.075 de români au participat la aceste proteste în a doua parte a zilei de ieri şi în noaptea de duminică spre luni”, a declarat Lucian Bode.

Acesta a făcut un apel ca persoanele care participă la astfel de manifestări să respecte normele de protecţie sanitară.

„Dreptul de a protesta este câştigat cu sânge la Revoluţia de la 1989, acest drept trebuie protejat, trebuie încurajat, nu cred că aţi văzut din partea membrilor Guvernului sau a coaliţiei de la guvernare mesaje care să intimideze astfel de activităţi. (...) Fac un apel către toţi cei care doresc şi simt nevoia să participe la astfel de manifestări: respectaţi normele de protecţie sanitară. Este dreptul vostru să participaţi la astfel de proteste, dar nu puteţi pune în pericol sănătatea celor din jur, pentru că 1.000 de oameni care participă la proteste într-o locaţie, fără mască, peste câteva ore vor fi în societate potenţial 1.000 de persoane care pot infecta alţi oameni nevinovaţi care respectă măsurile de protecţie sanitară”, a mai spus Lucian Bode.

Sute de oameni au protestat, în noaptea de duminică spre luni, în marile oraşe ale ţării faţă de noile restricţii impuse pentru limitarea pandemiei. În Capitală, protestul s-a terminat în jurul orei 4.00. S-a scandat „Jos masca”, Jos restricţiile”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici