Clujean reţinut după ce lua bani pentru a interveni la ministrul Transporturilor şi la şefi din CFR

Un clujean a fost reţinut, joi, de procurorii anticorupţie, după ce a fost prins în flagrant primind 5.000 de euro de la o persoană căreia îi promisese intervenţii la directori din CFR şi chiar la ministrul Transporturilor, în vederea încheierii unui contract, potrivit DNA.

175 afișări
Imaginea articolului Clujean reţinut după ce lua bani pentru a interveni la ministrul Transporturilor şi la şefi din CFR

Clujean reţinut după ce lua bani pentru a interveni la ministrul Transporturilor şi la şefi din CFR (Imagine: Ciprian Sterian/ Mediafax Foto)

Nicolae Florea este cercetat pentru trafic de influenţă de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) - Serviciul teritorial Cluj, se arată într-un comunicat remis joi agenţiei MEDIAFAX.

Potrivit anchetatorilor, în iulie-august 2013, Florea a cerut de la un denunţător 10.000 euro pentru ca, prin influenţa pe care susţinea că ar avea-o asupra unor directori din cadrul SN CFR, inclusiv asupra ministrului de resort, să obţină încheierea unui contract de vânzare pentru cantitatea de 1.500 tone de şină de cale ferată în favoarea firmei aparţinând soţiei denunţătorului.

În acelaşi scop, susţin procurorii, Nicolae Florea a cerut şi primit de la denunţător 2.400 de lei, reprezentând aşa-zisa taxă pentru analiza ofertelor de cumpărare.

"De asemenea, în cursul lunii august 2013, Florea Nicolae a primit de la denunţător un inel din aur, în valoare de aproximativ 1.000 lei, pentru a-şi exercita influenţa asupra factorilor decidenţi pentru a urgenta încheierea respectivului contract de vânzare. Cu aceeaşi ocazie, Florea Nicolae a acceptat şi promisiunea primirii unui ceas din aur, după încheierea afacerii, cu titlu de recompensă pentru sprijinul acordat la încheierea contractului", se mai arată în comunicat.

În septembrie 2013, Florea a cerut încă 350-400 de euro, pe motiv că aceştia sunt necesari pentru achitarea costurilor unei întâlniri "protocolare" pe care ar fi trebuit să o organizeze cu cele patru-cinci persoane cu atribuţii în semnarea şi aprobarea contractului, mai spun procurorii anticorupţie.

Joi, procurorii l-au prins în flagrant pe Florea în timp ce primea 5.000 de euro şi l-au reţinut, urmând să-l prezinte Tribunalului Cluj, cu propunere de arestare preventivă.

La acest dosar, procurorii DNA au colaborat cu ofiţeri din Direcţia de Informaţii şi Protecţie Internă a MAI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici