Decizie fără precedent. Doar vaccinaţii au voie la restaurant sau la spectacole. Testele rapide şi cele PCR nu mai sunt valabile

CNSU a decis modificarea şi completarea măsurilor adoptate la nivelul localităţilor în care incidenţa cumulată a cazurilor, în ultimele 14 zile, este mai mare de 6 la 1000.

50614 afișări
Imaginea articolului Decizie fără precedent. Doar vaccinaţii au voie la restaurant sau la spectacole. Testele rapide şi cele PCR nu mai sunt valabile
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a emis, joi seara, o decizie fără precedent: doar persoanele vaccinate sau care au trecut prin boală au voie la restaurant. Au fost scoase testele rapide şi cele PCR, ceea ce înseamnă, practic, obligarea la vaccinare.
 
Potrivit deciziei CNSU, doar persoanele vaccinate sau trecute prin boală, pot avea acces, dar doar până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, în restaurante, baruri, cluburi şi discoteci, cinematografe, instituţii de spectacole şi/sau concerte, instituţii de cultură, evenimentelor private (nunţi, botezuri, mese festive etc.), cursuri de instruire şi workshop-uri pentru adulţi, conferinţe, săli de sport şi/sau fitness, jocuri de noroc, piscine interioare, locuri de joacă pentru copii, săli de jocuri.
 
Masca de protecţie este obligatorie în toate spaţiile publice închise în cazul incidenţei la 14 zile mai mare de 6/1000 de locuitori.
 
Sunt exceptate de la interdicţia de circulaţie în afara locuinţei/gospodăriei persoanele trecute prin boală, aplicabilă în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, în intervalul orar 20,00-5,00, în localităţile unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori şi mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori şi pe tot parcursul săptămânii, în localităţile unde incidenţa cumulată la 14 zile depăşeşte 7,5/1.000 de locuitori.
 
CNSU decide, de asemena, că doar persoanele vaccinate sau trecute prin boală pot participa la evenimentele sau activităţile organizate şi desfăşurate în localităţile în care incidenţa cumulată a cazurilor, în ultimele 14 zile este mai mare de 6/1000 de locuitori.
 
Premierul Florin Cîţu a declarat, joi seara, la un post de televiziune, că varianta emisă de CNSU este cea mai sigură.
 
„Peste 6 la mie păstrăm activităţile aşa cum sunt, activităţile economice, şi pentru HoReCa şi săli de sport şi alte activităţi, dar scoatem partea de testare, deci rămâne trecut prin boală şi vaccinat, pentru acces. Ni se spune de la specialişti că e mai sigură această variantă, cei care sunt testaţi se pot îmbolnăvi şi pot lua şi atunci pot să ajungă în ATI, există acest risc, se îmbolnăvesc şi nu se ştie cum va evolua boala. Pentru cei care sunt vaccinaţi sau au trecut prin boală riscurile sunt mai mici", a spus Cîţu.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici