Consiliului Judeţean Constanţa către locuitorii judeţului: „Nu porniţi la drum decât în situaţii de urgenţă! ”

Preşedintele CJ Constanţa a făcut un apel către locuitorii judeţului ca în următoarea perioadă să nu se plece la drum decât în situaţii de urgenţă, în contextul în care Dobrogea se va afla sub avertizare de cod portocaliu de ninsori şi viscol, începând de marţi seara şi până miercuri la ora 21.00.

163 afișări
Imaginea articolului Consiliului Judeţean Constanţa către locuitorii judeţului: „Nu porniţi la drum decât în situaţii de urgenţă! ”

Consiliului Judeţean Constanţa către locuitorii judeţului: „Nu porniţi la drum decât în situaţii de urgenţă! ” (Imagine: George Noaptes / Mediafax Arhiva Foto)

„Nu porniţi la drum decât în situaţii de urgenţă! Dacă sunteţi obligaţi să vă deplasaţi, vă rog să aveţi maşinile echipate corespunzător condiţiilor de iarnă, să aveţi alimente şi apă, precum şi rezerve de combustibil!”, le-a transmis constănţenilor Marius Horia Ţuţuianu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa.

Acesta spune că prioritate vor avea intervenţiile realizate pentru salvarea vieţilor oamenilor şi a cerut fiecărei primării din judeţ să asigure internarea celor cu afecţiuni grave sau femeilor gravide. „Pentru a limita riscurile, am solicitat primarilor să se asigure că, în cel mai scurt timp, vor asigura internarea în unităţile spitaliceşti arondate fiecărei localităţi a persoanelor însărcinate în ultimul trimestru dar şi a pacienţilor cu afecţiuni grave. Consider că anumite situaţii pot fi prevenite”, susţine Marius Horia Ţuţuianu.

De asemenea, pentru a evita ca localităţile din judeţ să rămână timp de mai multe zile fără curent electric şi apa potabilă, aşa cum s-a întâmplat după viscolul de la sfârşitul săptămânii trecute, Consiliul Judeţean Constanţa, prin RAJDP, va asigura, la solicitarea companiei de furnizare a energiei electrice, toate utilajele de care va fi nevoie pentru ca echipele de intervenţie să ajungă la avarii. „Am cerut reprezentanţilor companiei Enel să se mobilizeze, să suplimenteze echipele de intervenţie şi să lucreze pentru remedierea avariilor în regim de urgenţă”, a mai declarat preşedintele CJ Constanţa. Totodată, Consiliul Judeţean a făcut apel şi către toate Serviciile de Ambulanţă să comunice dispeceratelor zonale ale RAJDP intervenţiile în judeţ, astfel încât regia să asigure escorta cu utilajele de deszăpezire.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o nouă atenţionare cod portocaliu de viscol şi polei, care va intra în vigoare marţi la ora 23.00, fiind valabil până miercuri la ora 15.00. Este în vigoare şi un cod galben de ninsori.
"În noaptea de marţi spre miercuri (10/11 ianuarie) şi în prima parte a zilei de miercuri (11 ianuarie), în judeţele Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Buzău şi Vrancea temporar viscolul va fi puternic, viteza vântului va atinge 70...80 km/h, troienind zăpada şi reducând vizibilitatea sub 50 m. Pe parcursul nopţii de marţi spre miercuri (10/11 ianuarie) în judeţele Constanţa şi Tulcea vor fi intervale cu rafale de 70...80 km/h, ninsori puternic viscolite, dar şi precipitaţii mixte ce vor depune polei", transmite ANM.

Meteorologii au emis şi un cod galben de ninsori, care intră în vigoare marţi, la ora 21.00, fiind valabil până miercuri la ora 21.00

"În intervalul menţionat aria ninsorilor se va extinde dinspre extremitatea sud-estică şi va cuprinde treptat jumătatea de est a ţării. În cea mai mare parte a Munteniei şi a Moldovei, în zona Carpaţilor de Curbură şi temporar în Dobrogea vor fi ninsori moderate cantitativ, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 50…60 km/h, viscolind şi spulberând zăpada", se arată în informarea ANM.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici