Constantin Boşcodeală a obţinut cel de-al cincilea mandat la Primăria Buzău - rezultate finale

Primarul municipiului Buzău, Constantin Boşcodeală, a obţinut cel de-al cincilea mandat la Primărie, el având cu aproape 10.000 de voturi mai mult decât contracandidatul său, independentul Paul Negoiţă, potrivit datelor finale furnizate de BEM.

493 afișări
Imaginea articolului Constantin Boşcodeală a obţinut cel de-al cincilea mandat la Primăria Buzău - rezultate finale

Constantin Boşcodeală a obţinut cel de-al cincilea mandat la Primăria Buzău - rezultate finale

Potrivit rezultatelor finale furnizate, luni, de Biroul Electoral Municipal Buzău, Constantin Boşcodeală a fost votat în cele 80 de secţii amenajate în municipiul reşedinţă de judeţ de către 27.322 de buzoieni, în timp ce preotul Paul Negoiţă a fost votat de 17.404 de alegători.

Pe locul al treilea s-a situat candidatul PPDD, Andrei Barac, cu 8.123 de voturi.

La Consiliul Local Municipal Buzău, USL a obţinut 46,83 la sută, urmat de PDL cu 17,42 la sută şi de PPDD cu 12,82 la sută.

De asemenea, potrivit rezultatelor parţiale oferite de Biroul Electoral Judeţean după centralizarea voturilor din 113 din cele 422 de secţii de votare, Marian Cristinel Bîgiu, candidatul USL la preşedinţia Consiliului Judeţean Buzău, a fost votat de 24.454 de buzoieni, în timp ce contracandidatul său, democrat-liberalul Cezar Preda a primit 12.313 voturi. Victor Mocanu se situează pe locul al treilea cu 10.509 voturi.

În Consiliul Judeţean Buzău, potrivit raportărilor preliminare, USL a obţinut aproape 30.000 din voturile exprimate, PDL circa 13.000, iar PPDD, aproape 3.900 de voturi.

Constantin Boşcodeală este primar din 1996. El s-a născut în 1961, este absolvent al Institutului Politehnic Bucureşti - Facultatea de Transporturi, are mai multe studii postuniversitare în administraţie publică, fiind doctor în management - administraţie publică. De-a lungul timpului a fost membru PDL, ulterior membru APR, iar în prezent este preşedinte al PSD Buzău.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici