Video Coordonatorul Poliţiei Locale Sector 1 a fost reţinut pentru 24 de ore - VIDEO

Coordonatorul Poliţiei Locale Sector 1, Emanoil Bocean, a fost adus la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie Ploieşti cu mandat pentru a fi audiat, după percheziţiile de marţi de la sediul Poliţiei Locale Sector 1, din biroul acestuia.

1691 afișări

UPDATE: Coordonatorul Poliţiei Locale Sector 1, Emanoil Bocean, a fost reţinut pe 24 de ore după audierile de la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie Ploieşti, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Surse judiciare au declarat corespondentului MEDIAFAX că Emanoil Bocean a fost reţinut pe 24 de ore pentru trafic de influenţă.

Conform aceloraşi surse, coordonatorul Poliţiei Locale Sector 1 a fost reţinut într-un dosar cu un prejudiciu de circa 2 milioane de lei.

Potrivit unui comunicat transmis de DNA, în perioada 2009 – 2014, Bocean Emanoil a îndeplinit funcţia de consilier al primarului Sectorului 1 Bucureşti, pe sectorul de ordine publică, fiind coordonator al Poliţiei Locale a Sectorului 1 Bucureşti, instituţie subordonată Primăriei, având ca atribuţii, printre altele, urmărirea modului în care s-au îndeplinit prevederile hotărârilor Consiliului Local, dispoziţiile Primarului Sectorului 1 Bucureşti şi s-au respectat prevederile reglementate prin procedurile operaţionale specifice activităţii pe care o desfăşoară Poliţia Locală.

În acest context, Bocean este acuzat că a pretins şi primit, în perioada 2009 – 2014, de la oameni de afaceri sume de bani sub forma unor “comisioane”, în cuantum total de 2.256.000 lei, pentru ca în schimb să îşi exercite influenţa asupra persoanelor cu putere de decizie din Poliţia Locală şi Primăria Sectorului 1 Bucureşti astfel încât, prin licitaţii trucate sau prin atribuire directă, firmele oamenilor de afaceri respectivi să obţină contracte de lucrări publice de la instituţiile menţionate.

"Contractele respective aveau ca obiect ridicarea autoturismelor parcate neregulamentar, lucrări de curăţenie la imobilele aparţinând Poliţiei Sector 1 Bucureşti, demolare a garajelor amplasate ilegal pe raza teritorială a Sectorului 1, lucrări de îndepărtare graffiti de pe suprafeţele multiple aparţinând sectorului 1, lucrări de demontare a construcţiilor metalice amplasate ilegal pe raza teritorială a sectorului 1, livrarea de produse de curăţenie", se arată în comunicat.

În realitate, lucrările de demolare a garajelor amplasate ilegal pe raza teritorială a Sectorului 1, lucrările de îndepărtare graffiti de pe suprafeţele multiple aparţinând Sectorului 1, lucrările de demontare a construcţiilor metalice amplasate ilegal pe raza teritorială a Sectorului 1 sau lucrările suplimentare de curăţenie a imobilelor aparţinând Poliţiei Sectorului 1, inclusiv livrările de produse curăţenie nu au fost realizate niciodată, acestea fiind consemnate numai scriptic.

Miercuri, Bocean va fi prezentat la Tribunalul Prahova cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Procurorii DNA Ploieşti au făcut percheziţii, marţi dimineaţă, la sediul Poliţiei Locale Sector 1, în biroul coordonatorului structurii, Emanoil Bocean, acesta fiind şi fost consilier al fostului primar Andrei Chiliman. Surse judiciare declarau pentru MEDIAFAX că este vorba despre un dosar nou, în care există suspiciuni de luare de mită.

Ulterior, Bocean a fost adus la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie Ploieşti cu mandat pentru a fi audiat.

Coordonatorul Poliţiei Locale Sector 1 a refuzat să răspundă întrebărilor jurnaliştilor, la intrarea în sediul DNA Ploieşti.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici