Copil de 13 ani, găsit mort într-un centru de reabilitare din judeţul Braşov. Parchetul a deschis dosar penal

Un copil de 13 ani, care suferea de handicap grav şi care era internat la Centrul de Reabilitare Brădet din judeţul Braşov a fost găsit mort, în patul său, de către personalul instituţiei, Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov deschizând un dosar penal pentru de ucidere din culpă.

334 afișări
Imaginea articolului Copil de 13 ani, găsit mort într-un centru de reabilitare din judeţul Braşov. Parchetul a deschis dosar penal

Copil de 13 ani, găsit mort într-un centru de reabilitare din judeţul Braşov. Parchetul a deschis dosar penal

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Braşov a anunţat, joi, într-un comunicat, că un băiat în vârstă de 13 ani de la Centrul de Reabilitare Brădet a fost găsit mort, în patul său, marţi dimineaţa, de către educatorii din schimbul de dimineaţă.

Minorul a fost internat la centru la solicitarea mamei acestuia deoarece copilul suferea de handicap sever şi de mai multe afecţiuni, printre care epilepsie generalizată simptomatică, tetanie latentă, heteroagresivitate, fiind de mai multe ori internat în spitale de pe raza municipiului Braşov.

„În dimineaţa zilei de 28 iunie 2016, minorul Ş.E.N., în vârstă de 13 ani, instituţionalizat la Complexul de Recuperare Şcolară Brădet, a fost găsit decedat în pat de către educatorii din schimbul de dimineaţă. Imediat a fost anunţat cabinetul medical al centrului, şeful de centru, Poliţia şi Salvarea. Medicii ajunşi la faţa locului au constatat decesul minorului“, se arată în comunicatul semnat de directorul general al DGASPC Braşov, Gheorghe Durnă.

În urma autopsiei realizate la Institutul de Medicină Legală din Braşov, s-a constatat că moartea băiatului a survenit ca urmare a unei insuficienţe cardiorespiratorii acute şi a unui infarct pulmonar acut, potrivit sursei citate.

„Precizăm că asupra minorului nu au fost descoperite urme de violenţă. Minorul se afla instituţionalizat la Complexul de Recuperare Şcolară Brădet din luna aprilie a acestui an şi suferea de mai multe boli, printre care epilepsie generalizată simptomatică, tetanie latentă, heteroagresivitate, etc. Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Braşov a anunţat familia minorului de decesul acestuia şi s-a ocupat de lucrurile necesare înmormântării”, a mai spus directorul instituţiei.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov a deschis un dosar în acest caz pentru ucidere din culpă. În cursul zilei de miercuri, anchetatorii au ridicat mai multe documente de la Centrul de reabilitare şi s-a dispus audierea persoanelor care aveau în supraveghere a minorului de 13 ani.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici