Cum au supravieţuit doi români atacului terorist din Algeria - VIDEO

George Iachim, unul dintre cei patru români care au supravieţuit atacului terorist din Algeria, povesteşte, într-un scurt interviu acordat televiziunii publice algeriene, preluat de Ştirile ProTV, cum a reuşit să rămână în viaţă, împreună cu un alt coleg român.

1241 afișări
Imaginea articolului Cum au supravieţuit doi români atacului terorist din Algeria - VIDEO

Cum au supravieţuit doi români atacului terorist din Algeria

Potrivit Ştirilor ProTV, George Iachim trăieşte în Constanţa. În profilul de pe Facebook al acestuia se arată că este divorţat şi are o fetiţă.

George Iachim a povestit cum a reuşit să scape cu viaţă, împreună cu un alt coleg, tot român, cei doi baricadându-se într-un birou.

"Miercuri dimineaţă mă aflam în afara biroului şi am văzut când au venit teroriştii. Au început să tragă în paznicii care se aflau la poarta companiei. După asta au intrat în birourile clădirii şi au început să ia ostatici. M-am baricadat împreună cu un alt coleg, tot din România, într-unul din birouri, am încuiat uşa şi am blocat-o cu un mobilier...", a spus Iachim.

Întrebat ce părere are despre intervenţia forţelor armate ale Algeriei, românul a spus ca înţelege faptul că soldaţii nu aveau cum să intervină mai repede pentru a-i salva.

"Ce au făcut ei (armata, n.red) a fost în regulă, pentru că a fost o situaţie foarte grea, una în care au fost implicaţi ostatici, şi nu putea interveni aşa de repede.. Însă în final am aflat că ostaticii din acea zona sunt OK. Ieri am aflat că armata a intervenit şi i-a eliberat pe cei de acolo, ceea ce este minunat, pentru că am mulţi prieteni acolo şi m-am temut pentru vieţile lor", a mai spus Iachim.

Premierul Victor Ponta a anunţat, sâmbătă, că un cetăţean român şi-a pierdut viaţa în Algeria.

Patru români au reuşit să scape cu viaţă în urma atacului terorist.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici