Dâmboviţa: Câinele care l-a muşcat de faţă şi de cap pe băieţelul de trei ani a fost prins şi dus în adăpost

Câinele care l-a muşcat de faţă şi de cap pe băieţelul de trei ani din comuna dâmboviţeană Potlogi a fost prins şi dus într-un adăpost unde va rămâne două săptămâni sub observaţie, în total fiind ridicaţi de pe străzile din localitate şapte maidanezi.

157 afișări
Imaginea articolului Dâmboviţa: Câinele care l-a muşcat de faţă şi de cap pe băieţelul de trei ani a fost prins şi dus în adăpost

Dâmboviţa: Câinele care l-a muşcat de faţă şi de cap pe băieţelul de trei ani a fost prins şi dus în adăpost

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Dâmboviţa, câinele care l-a muşcat pe copilul de trei ani a fost prins, sâmbătă, de medicii veterinari şi de angajaţii Primăriei Potlogi, localitatea unde a avut loc incidentul.

De asemenea, au fost ridicaţi de pe străzile din comună alţi şase maidanezi, care vor fi duşi la un adăpost amenajat în localitate de către reprezentanţii primăriei.

"Astăzi (n.r. - sâmbătă) a fost identificat acest câine, după o acţiune la care au participat medici veterinari şi angajaţi ai Primăriei Potlogi. Acesta a fost ridicat şi dus într-un adăpost, la fel alţi şase câini găsiţi în zonă", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Dâmboviţa, subinspector Alexandra Niculae.

Primarul comunei Potlogi, Nicolae Catrina, a declarat că băieţelul de trei ani nu a rămas internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, unde a fost transportat după ce a fost muşcat de câine, medicii hotărând că acesta poate fi tratat ambulatoriu.

El a precizat că în localitate nu există un adăpost pentru câini, însă a fost amenajat unul provizoriu în urma incidentului, pentru a găzdui cele şapte animale prinse şi cele care vor mai fi găsite.

"Avem acum în adăpostul amenajat într-un fost garaj şapte câini, între care unul se presupune că ar fi cel care l-a muşcat pe copilul de trei ani. Un câine negru, aşa cum l-a descris mama băieţelului. Câinii au fost găsiţi azi în zona gospodăriei familiei în cauză. Doi erau chiar în curtea acestora, iar casa lor nu are gard împrejmuitor. Animalele au fost prinse de medicii veterinari şi de noi, angajaţi ai primăriei, şi vor rămâne timp de 14 zile sub supraveghere, urmând că ulterior reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare Dâmboviţa să ia o decizie", a spus primarul.

El a precizat că, în lunile mai şi iunie, amgajaţii primăriei au încercat să strângă câinii comunitari de pe străzi, dar nu au fost lăsaţi de oameni.

"Cât priveşte maidanezii în general, noi am avut o încercare de a-i aduna în lunile mai şi iunie, dar acţiunea noastră din satul Româneşti, localitatea unde a avut loc incidentul, s-a lovit de împotrivirea oamenilor care i-au revendicat pe toţi, unele persoane având şi atitudini agresive faţă de noi", a declarat primarul comunei Potlogi.

Un băieţel în vârstă de trei ani din comuna dâmboviţeană Potlogi a fost dus, vineri, cu o ambulanţă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte după ce a fost muşcat de faţă şi de cap de un câine, incidentul având loc pe o stradă din localitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici