Video Daniel Horodniceanu: Ministrul Justiţiei ar trebui să mă propună la conducerea DIICOT pentru continuitate

Actualul procuror şef DIICOT, Daniel Horodniceanu, prezent vineri la sediul ministerului Justiţiei pentru interviul cu Tudorel Toader în vederea unui nou mandat în conducerea structurii, a declarat că ministrul ar trebui să îl propună pentru a asigura continuitatea Direcţiei.

649 afișări

"Cred că (ministrul Justiţiei ar trebui să mă propună -n.r.) pentru continuitate. Sper să îl conving pe domnul ministru astăzi că am făcut o treabă bună în cei trei ani de mandat şi că au rămas proiecte care sunt încă în curs de desfăşurare şi care trebuie încheiate. Cu activităţile manageriale pe care le-am întreprins în structură, proiectele de bilanţ în care am arătat exact ceea ce am făcut în cei trei ani de mandat, pe management şi aici mă refer inclusiv la controalele care au fost efectuate, la faptul că am modificat legea de organizare şi funcţionare, a ieşit în luna care tocmai a trecut şi multe alte lucrări, ordine. Dosare (nefinalizate -n.r.) sunt, există un stoc destul de mare de dosare, există obiective manageriale pe termen scurt, mediu şi lung, nu ştiu dacă va fi de ajuns următorul an, lucrurile acestea se vor putea rezolva şi printr-o legislaţie adecvată şi printr-o analiză naţională", a declarat Daniel Horodniceanu, la intrarea în sediul ministerului Justiţiei.

Întrebat ce ar trebui să se schimbe la DIICOT în următorii ani, actualul şef al Direcţiei a spus că, în opinia sa, a schimbat deja mentalităţi.

"Am încadrat mult mai bine structura în mentalitatea judiciară vestică, cred că am încercat şi ne-am creat unele instrumente mai bune, manageriale, dar şi pentru faza de execuţie, pentru urmărirea penală şi cred că ar trebui să continuăm pe linia asta. Fiecare candidat e cu şansa lui. Îmi respect foarte mult contracandidatul şi chiar îi doresc succes", a conchis Horodniceanu.

Cei doi candidaţi la postul de procuror-şef al DIICOT, procurorii Daniel Horodniceanu şi Felix Bănilă, susţin vineri interviul cu ministrul Justiţiei. Daniel Horodniceanu este actualul procuror şef al Direcţiei, iar Bănilă este procuror al Parchetului Tribunalului Bacău. Felix Bănilă a candidat şi pentru un post în CSM.

”Ideea de a candida la acest post mi-a dat-o un coleg de-al dumneavoastră, din presă, dar oricum voiam să merg spre Bucureşti cu serviciul. Mâine (marţi - n.r.) se vor afişa candidaturile. Nu ştiu cine va mai candida pentru acest post. Aşa că, deocamdată, consider că e prematur să vorbesc despre ce voi face dacă voi ajunge pe funcţia aceasta. După cum vă spuneam, am un proiect, dar proiectul este teoretic. Trebuie să văd mai întâi ce este acolo şi după aceea te gândeşti la ce poţi schimba. Când te loveşti de o structură în care nu ai activat până acum, e dificil să spui dinainte ce vei face", a susţinut, luni, Felix Băcilă.

Rezultatul va fi anunţat în 14 mai, în condiţiile în care mandatul lui Daniel Horodniceanu se încheie pe 19 mai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici