Daniel Horodniceanu: Presiune fără precedent în sistemul judiciar. Mulţi magistraţi vor să se pensioneze/ Ce spune şeful DIICOT despre Dosarul Rompetrol II

Procurorul şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat că, în prezent, există o presiune fără precedent în sistemul judiciar, menţionând că sunt foarte mulţi procurori care vor să se pensioneze.

6965 afișări
Imaginea articolului Daniel Horodniceanu: Presiune fără precedent în sistemul judiciar. Mulţi magistraţi vor să se pensioneze/ Ce spune şeful DIICOT despre Dosarul Rompetrol II

Daniel Horodniceanu: Presiune fără precedent în sistemul judiciar. Mulţi magistraţi vor să se pensioneze

"Există o presiune fără precedent în sistemul judiciar", a declarat Daniel Horodniceanu la Realitatea Tv.

Întrebat dacă din cauza presiuni sunt magistraţi care refuză să instrumenteze anumite dosar, acesta a precizat: "Nu sunt astfel de cazuri, dar sunt foarte mulţi procurori care vor să de pensioneze".

Precizările au fost făcute în contextul în care sâmbătă, în jur de 200 de magistraţi au protestat, în faţa Curţii de Apel Bucureşti, fiind nemulţumiţi de modificările aduse codurilor penale şi de forma legilor justiţiei.

Dosarul Rompetrol II,infirmat. Horodniceanu: Trebuie să fie soluţionat în mod corect şi cu celeritate

Dosarul Rompetrol II, în care sunt cercetaţi patru foşti miniştri, a fost finalizat, însă rechizitoriul procurorului de caz a fost infirmat de superiorul său ierarhic. Şeful DIICOT a precizat că dosarul trebuie să fie soluţionat în mod corect, cercetările fiind incomplete.

"După infirmare a fost repartizat unui alt procuror, conform procedurii. Dosarul încă trebuie să fie soluţionat în mod corect şi cu celeritate. A fost analizat sub aspect de legalitate şi temeinicie de procurorul superior ierarhic, nu de mine, şi a fost infirmat, eu fiind de acord. Cercetarea era incompletă, am considerat că nu putea genera o condamnare", a spus Daniel Horodniceanu la Realitatea Tv.

În dosarul Rompetrol sunt cercetaţi patru foşti miniştri, Gheorghe Pogea, Sebastian Vlădescu, Dan Ioan Popescu şi Mihai Tănăsescu. Procurorii DIICOT au demarat cercetările în dosarul "Rompetrol II", punând sechestre de aproximativ trei miliarde de lei pe acţiunile rafinăriei Petromidia şi pe conturile unor persoane fizice, dosarul fiind disjuns dintr-o cauză trimisă în judecată în anul 2006, investigaţiile vizând intervalul 1998-2003.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici