Decizia CMBSU. Noile măsuri de relaxare care au intrat în vigoare în Bucureşti DOCUMENT

  • CMBSU s-a întrunit vineri pentru a adopta o nouă decizie în conformitate cu HG de prelungire a stării de alertă.
  • Masca de protecţie rămâne obligatorie în Bucureşti la 50 de metri în jurul unităţilor de învăţământ.
  • Rata de infectare în Capitală este de 0,15 la mia de locuitori, în ultimele 14 zile.
2759 afișări
Imaginea articolului Decizia CMBSU. Noile măsuri de relaxare care au intrat în vigoare în Bucureşti DOCUMENT

Decizia CMBSU. Noile măsuri de relaxare din Bucureşti au intrat în vigoare

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a decis relaxarea mai multor restricţii, în contextul prelungirii stării de alertă pe teritoriul României.
 
CMBSU s-a întrunit vineri pentru a adopta o nouă decizie în conformitate cu HG de prelungire a stării de alertă.
 
Masca de protecţie rămâne obligatorie în Bucureşti la 50 de metri în jurul unităţilor de învăţământ.
 
De asemenea, este obligatorie purtării măştii de protecţie în spaţiile publice închise, pieţe, târguri, bâlciuri, talciocuri, staţii pentru transportul în comun, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă.
 
Se permite organizarea evenimentelor private (nunţi, botezuri), cu un număr de participanţi de maximum 70 de persoane în exterior şi maximum 50 de persoane în interior. La stabilirea numărului de persoane în exterior şi/sau în interior nu sunt luate în calcul persoanele care au vârsta mai mică de 16 ani. Activităţile se interzic atunci când incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori, mai prevede decizia CMBSU.
 
Referitor la cinematografe, instituţii de spectacole şi/sau concerte, CMBSU a decis că este permisă participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă a spaţiului şi cu purtarea măştii de protecţie.
 
Organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale este permisă cu participarea unui număr de 1000 de spectatori, cu asigurarea unei suprafeţe de 2 mp pentru fiecare persoană, precum şi cu purtarea măştii de protecţie.
 
Rata de infectare în Capitală este de 0,15 la mia de locuitori, în ultimele 14 zile.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici