Document: Guvernul a renunţat luni să mai majoreze taxele locale, lăsând primarii să le urce cu 50%

Guvernul a decis abia la începutul acestei săptămâni să nu mai majoreze valorile impozabile aferente taxelor şi impozitelor locale, comparativ cu proiectul Codului Fiscal din luna februarie, cu argumentul că primarii vor fi lăsaţi să crească aceste taxe cu până la 50%, faţă de doar 20% în prezent.

361 afișări
Imaginea articolului Document: Guvernul a renunţat luni să mai majoreze taxele locale, lăsând primarii să le urce cu 50%

Document: Guvernul a renunţat luni să mai majoreze taxele locale, lăsând primarii să le urce cu 50% (Imagine: Shutterstock)

Faptul că Guvernul a decis la începutul acestei săptămâni să nu mai majoreze taxele este indicat în nota de fundamentare a proiectului Codului Fiscal, aprobat miercuri de Executiv, după ce, săptămâna trecută, premierul Victor Ponta a susţinut că nu a fost niciodată vorba de o astfel de majorare.

"Valorile în sumă fixă privind impozitele şi taxele locale nu au fost indexate cu rata inflaţiei pe ultimii 3 ani de la ultima indexare, conform deciziei Guvernului din data de 23.03.2015, întrucât autorităţile publice locale au competenţa de a majora impozitele şi taxele locale de la 20%, cât este în prezent, la 50%", se arată în document.

Luni, 23 martie, Guvernul s-a reunit în şedinţă pentru a definitiva proiectul Codului Fiscal, document aprobat miercuri.

Săptămâna trecută, agenţia MEDIAFAX a prezentat o formă actualizată a proiectului noului Cod Fiscal, datată 13 martie, în care valorile impozabile pentru case, terenuri şi maşini erau majorate cu rata inflaţiei din ultimii trei ani, respectiv cu aproximativ 6%.

La acel moment, premierul Ponta a susţinut că informaţia nu este corectă şi că decizia de indexare va aparţine primarilor.

Proiectul adoptat miercuri de Guvern nu mai ridică valorile impozabile, dar îi obligă pe primari să indexeze impozitele impozitele anual, nu o dată la 3 ani ca în prezent.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici