Video Drojdia se vinde ca „pâinea caldă” înainte de epidemie. De teama infectării, oamenii îşi fac singuri pâine

  • Vânzările pentru pâinea proaspătă au scăzut cu peste 60%
  • Reprezentanţii ANPC spun că nu există niciun risc de infectare cu noul virus prin alimente
  • Aflaţi în autoizolare, oamenii s-au apucat să îşi facă singuri pâine acasă
428 afișări

Coronavirusul îţi schimbă inclusiv obiceiurile de consum. Spre exemplu, de teama infectării, oamenii nu mai cumpără pâine neambalată. Sunt preferate produse care pot fi păstrate mai mult timp.

„Traficul a scăzut cu mai mult de 50% şi asta a avut un impact major asupra produselor cu perisabilitate. În momentul in care oamenii se duc la cumparaturi o data pe saptămână, produse precum pâinea proaspătă spre exemplu, produsele acestea au probleme de stocare” spune Răzvan Boşomoiu, General Manager La Lorraine România.

Reprezentanţii ANPC dau asigurări că nu există riscul ca oamenii să se îmbolnăvească de COVID-19 prin alimente şi ne recomadă să respectăm regulile de igienă date de autorităţi.

„În acest moment nu există riscul ca alimentele ambalate sau neambalate să poată fi contaminate cu COVID-19, conform EFSA, care este organizaţia de la nivelul Comisiei Europene privind siguranţa alimentară cât şi Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii” spune Paul Anghel, director general ANPC.

În timp ce vânzările pentru pâine scad, se vând “ca pâinea caldă” drojdia şi făina. Vânzările de drojdie au crescut de 3 ori faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Plictisiţi de atâta stat în casă oamenii îşi fac singuri pâine. Video-urile care îţi arată cum să faci pâine acasă au sute de mii de vizualizări. Iar cei mai curajoşi dintre ei se laudă cu pâinea de casă pe reţelele de socializare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici